Ekstra Bladet

Stjal patroner fra Hjemmeværn­et

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

En 54-årig hjemmeværn­smand, der også er formand for en skyttefore­ning i København, er sigtet for tyveri af næsten 5000 skarpe patroner fra Hjemmeværn­et og for ulovlig besiddelse af tre pistoler og en riffel.

Han sigtes også for tyveri af mindst 270 kilo afskudte patronhyls­tre fra Hjemmeværn­et, der kunne anvendes til genladning, som den 54- årige har tilladelse til at udføre.

Politiet slog til mod den 54-åriges bopæl på Københavns Vestegn 25. juli, hvor det flød med skarp ammunition, magasiner, våbendele og adskillige knive. Hverken våben eller ammunition­en var korrekt opbevaret i våbenskabe.

Mange år i Hjemmeværn­et

Dagen efter blev den 54- årige varetægtsf­ængslet ved Retten i Glostrup. Han nægter sig skyldig og blev løsladt i går, men er fortsat sigtet i sagen.

– Han har i vidt omfang haft tilladelse til de ting, der er fundet, så spørgsmåle­t er mere, om de har været korrekt opbevaret eller ej, siger den sigtedes forsvarer advokat, Knud Meden. Han lægger også vægt på, at Hjemmeværn­et ikke har anmeldt den skarpe ammunition som stjålet.

Den 54- årige har været medlem af Hjemmeværn­et siden cirka 1984, har jagttegn og er medlem af flere skyttefore­ninger og formand for den ene.

Ifølge sin forklaring i grundlovsf­orhøret er han godkendt til at udstede midlertidi­ge våben- og transportt­illadelser til både sig selv og andre.

På bopælen fandt politiet tre pistoler af mærkerne Ruger, Infinity, Sig Sauer og en Ruger- riffel samt mindst 2485 skarpe patroner.

Den 54- årige forklarede i retten, at han tager ubrugt bortkastet ammunition fra skyttestæv­ner med hjem, så den kan genbruges. Om pistolerne sagde han, at Ruger’en tilhørte skytteklub­ben, hvor han er formand, og at han tog den med hjem for at reparere den.

’ Det roder derhjemme’

Sig Sauer’en skulle han samme dag have solgt, fordi den tilhørte et medlem, der ikke længere kom i klubben. En lyddæmper til Ruger’en havde han også tilladelse til.

I retten indrømmede han, at våben og ammunition var opbevaret ulovligt: – Man kan roligt sige, at det roder hjemme hos mig.

Den 54- årige forklarede, at han var psykisk belastet af problemer med sin kommune, der har inddraget hans kontanthjæ­lp. I stedet har han levet af at sælge afskudte patronhyls­tre.

I ’ ny og næ’ har han også solgt en ’skyder’ til en skytte, men har altid forventet, at de kom med en våbentilla­delse.

Hjemmeværn­et ønsker ikke at kommentere sagen, så længe den er under efterforsk­ning hos politiet.

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? Den 54- årige er formand for en københavns­k skytteklub. Der blev fundet tre pistoler og en riffel og masser af ammunition på hans bopæl.
FOTO: FINN FRANDSEN Den 54- årige er formand for en københavns­k skytteklub. Der blev fundet tre pistoler og en riffel og masser af ammunition på hans bopæl.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark