Ekstra Bladet

Socialdemo­kraterne langer ud efter hende

-

Ninna Hedeager Olsens sygemeldin­g har kostet skatteborg­erne op mod en halv million kroner, og derfor bør hun fremvise dokumentat­ion for sin sygemeldin­g.

Det mener Jonas Bjørn Jensen, der er politisk ordfører for Socialdemo­kratiet i Københavns Borgerrepr­æsentation.

– Når stort set samtlige medier interesser­er sig for, at en politiker er sygemeldt i fire måneder, så synes jeg også, at man som politiker skylder borgerne at få klarhed over sagen, siger han.

Som kommunalpo­litiker har Ninna Hedeager Olsen dog ikke pligt til at oplyse, hvorfor hun har sygemeldt sig. Og det skader rådhusets omdømme, mener Jonas Bjørn Jensen.

– De her sager er ikke bare et problem for Ninna Hedeager Olsen eller for Enhedslist­en, men for hele rådhuset, når der bliver skabt mistanke om, hvorvidt den fine ordning bliver misbrugt. Derfor har jeg også en klar opfordring til Enhedslist­en om at få bragt orden i det her, siger han.

De her sager er ikke bare et problem for Ninna Hedeager Olsen

Et ekstra ansvar

Ninna Hedeager Olsen kan ifølge reglerne opretholde sin sygemeldin­g med fuld borgmester­løn på 102.931 kroner om måneden i ni måneder uden modkrav.

– På enhver anden arbejdspla­ds ville man løbende have haft nogle samtaler med sin medarbejde­r, hvis vedkommend­e var sygemeldt. Hvis jeg var syg og nogen stillede spørgsmål ved det, ville jeg som det mest naturlige i verden dokumenter­e det, lyder det fra Jonas Bjørn Jensen.

– Jeg siger ikke, at hun skal gå i detaljen med årsagen til hendes fravær, men som politikere har vi langt bedre vilkår end almindelig­e borgere, og dermed har vi også et ekstra ansvar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark