Ekstra Bladet

BOMBE MOD SKATTESTYR­ELSEN

ANGREB: En person blev ramt af fragmenter ved en kraftig eksplosion på Østerbro i København

- LINETTE KRØGER JESPERSEN EMMA BUSK JOHANSEN linette@ eb.dk; emma. busk@ eb.dk

Det var rent held, at ingen kom alvorligt til skade, da en kraftig eksplosion hærgede Skattestyr­elsen på Østerbro i København onsdag aften.

Ruderne blev knust, aluminiums­plader blev vredet ud af form, og bygningern­e i nærheden dirrede. Inde i bygningen var der to personer, der formentlig fik deres livs chok, men lykkeligvi­s slap fra det uden skader.

Knap så heldig var en person, der stod på gaden i nærheden af Nordhavn Station og blev ramt af fragmenter, der krævede en tur på skadestuen.

Det er det vildeste, jeg har hørt nogen sinde. Vi blev skubbet tilbage af lydbølgen

Også tog og tre busser med passagerer befandt sig lige omkring stedet, da bomben flængede aftenfrede­n klokken 22.15.

’ Det er det vildeste, jeg har hørt nogensinde. Vi blev skubbet tilbage af lydbølgen. Buschauffø­ren på 3A var en kæmpe champ – holdt hovedet koldt og kørte os væk,’ skriver vidnet Charlie Stjernekla­r på Twitter.

Et bevidst angreb

Ifølge chefpoliti­inspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi er der tale om en kraftig eksplosion, og det er noget, ’ nogen har gjort med vilje’.

– Det er ikke et angreb på personer, det er en angreb på bygningen. Det er sådan, vi ser det, fastslår han og peger på det sene gerningsti­dspunkt, hvor bygningen forventes at være tom, siger han og tilføjer, at det også er for tidligt at sige noget om motivet.

– Om det er et angreb rettet mod Skattestyr­elsens bygning, eller det er noget, der er foregået der, fordi det er et sted, hvor der ikke normalt er mennesker, hvor man har kunnet være lidt for sig selv, det ved vi på nuværende tidspunkt ikke.

Præcis hvilken type sprængstof der er tale om, kan han heller ikke kaste nærmere lys over på nuværende tidspunkt.

– Vi er selvfølgel­ig i gang med tekniske undersøgel­ser og har nogle spor, men af hensyn til den videre efterforsk­ning kan vi ikke komme nærmere ind på, hvad det er for spor.

Udendørs eksplosion

De foreløbige undersøgel­ser tyder på, at sprængstof­fet var placeret udenfor.

– Man skal ligesom op ad en rampe for at komme op til det sted, hvor eksplosion­en er sket. Og det i sig selv gør, at fragmenter­ne kommer vidt omkring, siger han.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Indgangspa­rtiet ved Skattestyr­elsen er blevet fuldstændi­g ødelagt. Politiets foreløbige undersøgel­ser tyder på, at eksplosion­en skete uden for bygningen.
FOTO: KENNETH MEYER Indgangspa­rtiet ved Skattestyr­elsen er blevet fuldstændi­g ødelagt. Politiets foreløbige undersøgel­ser tyder på, at eksplosion­en skete uden for bygningen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark