Ekstra Bladet

Fik kæmpebrag på video: Det var helt vanvittigt

-

Stemningen gik fra hyggelig til skræmmende, da 21årige Clara Uttenthal og hendes søster tændte stearinlys og gjorde klar til at sove på altanen på Helsinkiga­de i Nordhavn i København.

– Så kunne man bare høre det der kæmpebulde­r. Det var godt nok noget af et chok, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Clara filmede stemningen, og uden at vide det havde hun fanget præcis det sekund, hvor en eksplosion sprængte glasfacade­n på Skattestyr­elsen på Østbanegad­e i stumper og stykker.

En episode, som skattemini­ster Morten Bødskov har kaldt ’ en fuldstændi­g uacceptabe­l handling’.

– Jeg har aldrig oplevet sådan noget før. Det var helt vanvittigt. Jeg sagde ' gad vide om det er en bombe'. Men det vidste vi jo ikke på det tidspunkt, siger hun.

– Hvad tænker du, nu hvor du har fundet ud af, at det rent faktisk var en eksplosion?

– Det er uhyggeligt jo. Hvis man var på forkerte sted, kan det jo ende helt galt. Og det mærkelige er, hvor hurtigt det går. Jeg siger ’ iiih, hvor er det hyggeligt’. Og så kommer der bare det der kapooow, siger Clara Uttenthal.

Frygtede tilskadeko­mst

Også 45- årige Birgitte Torntoft hørte det massive brag.

– Jeg tænkte ’ bare der ikke er nogen, der er kommet til skade’, for med så voldsomt et brag kunne det jo være det rene blodbad, hvis der var mennesker i nærheden, siger hun.

Birgitte Torntofts lejlighed ligger omtrent 600 meter fra Skattestyr­elsen.

– Jeg var virkelig rystet. Jeg sad bare og trykkede ’ opdater’ på min browser, så jeg kunne se de nyheder, der kom ind. Det var først der, at det gik op for mig, hvor tæt det egentlig var på, siger hun.

Birgitte Torntoft håber, at opklaringe­n af sagen kommer til at gå hurtigt.

– Det er rart, at det bliver taget så alvorligt, for det skaber jo en enorm utryghed. Men jeg har tillid til politiets arbejde, og kvarteret er jo normalt meget fredeligt og trygt.

 ?? PRIVATFOTO ?? Birgitte Torntoft bor 600 meter fra Skattestyr­elsen og hørte tydeligt braget fra eksplosion­en tirsdag aften gennem sit åbne vindue.
PRIVATFOTO Birgitte Torntoft bor 600 meter fra Skattestyr­elsen og hørte tydeligt braget fra eksplosion­en tirsdag aften gennem sit åbne vindue.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Clara Uttentahl filmede tilfældigv­is, da braget lød. Hun blev så forskrække­t, at hun tabte telefonen.
FOTO: PRIVAT Clara Uttentahl filmede tilfældigv­is, da braget lød. Hun blev så forskrække­t, at hun tabte telefonen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark