Ekstra Bladet

BRAGA BRUGTE ALLE KNEB

Brøndbys portugisis­ke modstander i aften byttede trøjer og skjulte deres numre til træning for at narre ’ fjenden’

- CHRISTIAN AMBÆK

Brøndby står i aften over for et hold med masser af europæisk erfaring.

Menuen står på SC Braga fra Portugal, og den bliver serveret hjemme på Brøndby Stadion.

Holdet fra Vestegnen har sat sig ind i den kommende modstander, og de kan konstatere, at der ikke er tale om nogen nem opgave.

– For hver kvalifikat­ionsrunde vi spiller os videre, jo sværere bliver det, men jo tættere kommer vi samtidigt på et gruppespil, udtaler fodbolddir­ektør Carsten V. Jensen til Brøndbys hjemmeside.

Det er dog et trick, der er set før

Skjulte trøjenumre

Det har dog ikke været helt let for Brøndbys scout- afdeling at sætte sig ind i Bragas taktiske oplæg.

Ved flere træningska­mpe har portugiser­ne spillet uden rygnumre, og i pauserne har de skiftet trøjer. Om det er for at forvirre scouts fra potentiell­e modstander­e, vides ikke.

Det er dog et trick, der er set før. Ved sidste års VMslutrund­e byttede Sydkorea nemlig også rundt på trøjenumre­ne.

– Så det har været lidt af et puslespil, som vi har fået kortlagt, men vi har nu et klart billede af, hvordan de griber deres kampe an, udtaler chefanalyt­iker Mathias Borst til hjemmeside­n.

Han beretter også, at portugiser­ne minder om FC Nordsjælla­nd i det taktiske. Der lægges vægt på de små, hurtige aflevering­er frem for lange bolde.

– De spiller 4- 3- 3 med bolden, og mod bolden spiller de med 4- 4- 2. De spiller med meget boldbesidd­else og med stor, individuel teknisk kvalitet i holdet, forklarer Mathias Borst.

Stor værdiforsk­el

Det seneste årti har Braga deltaget i europæisk gruppespil syv gange. I 2011 nåede de hele vejen til finalen i Europa League.

Der er også stor forskel i værdi på de to klubber.

Brøndbys markedsvær­di ligger ifølge Transferma­rkt på 155 millioner kroner, mens Bragas er på 687 millioner. På UEFA's rangliste over klubber ligger Braga også over 100 placeringe­r højere end Brøndby. De to klubber er placeret som henholdsvi­s nummer 50 og 153. ca@ eb.dk

Kampen spilles 18.30 og vises på Eurosport 2. Du kan også følge den live på ekstrablad­et.dk

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark