Ekstra Bladet

BOMBERBÆST SKAL BRYDE FORBANDELS­EN

Sory Kaba bliver smidt i aktion fra start, når Glasgow Rangers gæster MCH Arena

- KLAUS EGELUND ege@ eb.dk

Sorry, Rangers, men FC Midtjyllan­d har en overraskel­se med, når sølvvinder­ne indleder den europæiske kampagne mod skotske Glasgow Rangers.

MCH Arena ventes udsolgt til braget om Europa League, og står det til cheftræner Kenneth Andersen kommer de 9.000 tilskuere til at sige ’ Sory’ igen og igen og igen.

Rekordindk­øbet Sory Kaba er hentet til heden for at afløse Paul Onuachu og blive det bomberbæst, der bryder FC Midtjyllan­ds internatio­nale forbandels­e.

Med fra start

Mod Glasgow Rangers bliver han smidt ind fra start og fortrænger brasilians­ke Junior Brumado til bænken.

Sory Kaba har fået minutter fra bænken i de seneste par kampe i Superligae­n og har allerede bevist sig som et fysisk bæst af en angriber, der i langt højere grad minder om Dame N’Doye end Paul Onuachu. Det blev demonstrer­et allerede i debuten, da han i Aarhus viljestærk­t sled sig fri fra en duel ved hjørneflag­et, inden han buldrede forbi fire hvidblused­e som var de luft.

Mod AaB viste han fint instinkt for den rette position i feltet, da han bragte FC Midtjyllan­d på 1- 0, men det mål fik ikke lov til at stå – fejlagtigt.

En vigtig hjælp

Gentagelse­r vil være velkomne i aften, og det vil være en vigtig hjælp for FC Midtjyllan­d i bestræbels­erne på at nå et europæisk gruppespil for bare anden gang.

– Jeg glæder mig vildt. Det bliver min første kamp ( fra start, red.), og det bliver en stor kamp, siger Sory Kaba afdæmpet.

Sory Kaba snakker både soansk og fransk flydende, men taler også letforståe­ligt engelsk. Han tøver lidt enkelte gange, hvor han leder efter det rigtige ord. Og det er svært ikke at være imponeret over, hvor velformule­ret han er, når han samtidig afslører, at det er et sprog, som han helt selv har lært sig.

– Jeg har lært det ved at høre musik og se film på Netflix, fortæller han.

– Det har været rap og r’n’b... mest r’n’b som Chris Brown og Drake, hvor jeg har siddet og læst teksterne, smiler han stille og retter fokus frem mod den foreståend­e opgave.

Altid svært

– Jeg kender ikke så meget til den manglende succes i Europa. Jeg så kampen mod Manchester United og kender primært FC Midtjyllan­d fra den kamp.

– Det er bare vigtigt, at vi ikke tænker for meget. Det handler kun om den kommende kamp, og så skal vi være klar over, at det altid er svært at nå gruppespil­let, siger han.

– Jeg elsker atmosfæren, når der virkelig er pres på fra tribunen.

Jeg trives i det, og jeg vil elske at hjælpe holdet til succes.

– Men der er lang vej. Der er fire kampe før et gruppespil, men ambitionen er naturligvi­s at nå så langt, siger Sory Kaba, som valgte FC Midtjyllan­d trods interesse fra anden side.

– Jeg fulgte mit instinkt, og jeg fik en rigtig god følelse, da jeg mærkede klubbens interesse for mig. De var meget velforbere­dte, og de vidste virkelig meget om mig. Jeg har ambitioner, og jeg tror på, at de kan opfyldes her, siger Sory Kaba.

Et par kasser i aften kan gøre den ambition realistisk.

Se kampen fra klokken 20 på 6’eren eller på ekstrablad­et.dk

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX ?? Svær at holde
Sory Kaba kommer højest i kampen mod AGF, og den nyindkøbte angriber har allerede vist, at han svær at holde for et forsvar.
FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX Svær at holde Sory Kaba kommer højest i kampen mod AGF, og den nyindkøbte angriber har allerede vist, at han svær at holde for et forsvar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark