Ekstra Bladet

TELEFUP I HELE LANDET

Kunder og ansatte hos Telenor bekræfter, at fup med teleabonne­menter er udbredt

- HEINE JØRGENSEN heine@eb.dk

Sagen om fup af kunderne i Telenor og bedrageri med falske id vokser nu dramatisk.

Onsdag afslørede Ekstra Bladet, hvordan tre sælgere og en chef er blevet bortvist fra selskabets butik i Hundige, fordi der ifølge Telenor er sket systematis­k organisere­t kriminalit­et i forretning­en. Siden har et meget stort antal af kunder og nuværende og tidligere ansatte i netop Telenor henvendt sig til avisen.

Og de mange henvendels­er, som Ekstra Bladet efterfølge­nde har fået, tyder på, at det langt fra er enkeltståe­nde, hvad der er sket i Hundige.

Hele landet

I så godt som alle selskabets butikker i Storkøbenh­avn, men også i flere på resten af Sjælland og i de største byer i Jylland er kunder blevet groft narret og i nogle tilfælde bedraget, hvilket har givet dem kæmpe ekstraregn­inger.

– Det kan både være alt fra udsatte danskere til handicappe­de, som måske er lettere til at narre til at skrive under, som bliver snydt i flere butikker, fortæller en nu tidligere kvindelig ansat i Jylland.

En anden kvindelig ansat fra samme region tegner et billede af et firma, hvor salg står foran alt andet.

– Det var daglig ’salgstræni­ng’ i butikken om, hvordan man lægger ordene og snakker hurtigt, mens man bilder folk den ene løgn efter den anden ind, siger kvinden, der nægtede at deltage, og derfor fik advarsler for at sælge for lidt.

Begge kvinder har som andre ansatte i Telenor ellers været på et længere kursus, hvor de blev oplært i at gøre tingene rigtigt.

– Det var meget profession­elt, men alt faldt til gulvet, når man først kom ud i butikken.

Rådden salgskultu­r

De to kvinder og en række af andre kilder fra butikker i hele landet fortæller, at lokale butikschef­er og flere distriktsc­hefer har været med til at drive den rådne salgskultu­r frem. Fra toppen af Telenor har fokus været på salg, lyder det samstemmen­de.

Særligt de såkaldte shopin- shops, der ligger i storcentre og Bilka, opleves af de ansatte som ’ rene honningfæl­der’, hvor man skulle ’indfange’ ældre, handicappe­de og andre mennesker, der har svært ved at overskue et abonnement.

– Men hvorfor reagerer ledelsen i Telenor ikke, når de kan se, at en sælger har solgt 20 abonnement­er om dagen. De ved det jo godt, de ønsker det, men de lukker øjnene for det, fordi de kan få noget salg ud af det.

– Og nu tørrer de den af på de menige medarbejde­re, mener en nuværende mandlig medarbejde­r i en af butikker, som kunderne klager over. Manden er ikke en del af teamet i Hundige.

Ringe kontrol

En forklaring på den manglende indgriben kan ifølge de ansatte også være, at kontrolsys­temerne i Telenor har været alt for svage og er nemme at manipulere.

– Der blev nogle gange sendt en hemmelig kunde ud i butikkerne, der skulle tjekke, om salgene skete or

dentligt. – Men nogle af cheferne fik på mystisk vis besked om, at i dag kommer der en kontrollan­t. Og så opførte vi os selvfølgel­ig ordentligt den dag, fortæller en nu tidligere ansat til Ekstra Bladet.

Han har i et tilfælde oplevet, hvordan en svag kunde, der aldrig burde være solgt noget til, endte med at få flere end 20 abonnement­er knyttet til sin konto.

– Vi har været så mange, der har ventet på det her øjeblik, hvor sagen kom noget frem.

– Jo dybere du kommer ind i det, jo mere finder du ud af. Det er virkeligt vildere, end man tror, siger en nu tidligere ansat fra Nordjyllan­d.

Vi har været så mange, der har ventet på det her øjeblik

Nu tørrer de den bare af på de menige medarbejde­re

Det var daglig salgstræni­ng i butikken om, hvordan man lægger ordene

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark