Ekstra Bladet

’ Hunden skal sættes på plads’

-

Det var en nøje tilrettela­gt og koordinere­t indsats, der i går førte til, at Kristian Jensen blev ydmyget på Venstres sommergrup­pemøde.

Det erfarer Ekstra Bladet fra flere kilder i Venstre.

Ifølge kildernes udlægning ønskede Løkke- lejren at ’slå hårdt ned på uroen’ fra Jensens hånd for at få sat en stopper for det én gang for alle.

Også Jacob EllemannJe­nsens støtter har ifølge flere kilders udlægning spillet en rolle i at få sat en stopper for Kristian Jensens oprør.

Kilder tæt på forløbet fortæller, at man ønsker samme resultat, ’ som når man sætter en hund på plads’.

Forud for det dramatiske gruppemøde i går har folk i Løkke- lejren således lavet en liste over det, de har oplevet som Kristian Jensens illoyale opførsel gennem en længere periode – kulmineren­de i Jensens undsigelse af Løkke i Berlingske i torsdags.

Punkterne på listen

Ifølge Ekstra Bladet er punkterne på listen:

1) Kristian Jensens lunkne reaktion midt i valgkampen på Lars Løkkes SV- regeringsd­røm.

2) Kristian Jensens tamme reaktion på valgnatten over Venstres fremgang.

3) At Kristian Jensen forsøgte at tvinge en hurtig konstituer­ing igennem i forsommere­n, hvilket Løkke og Karen Ellemann fik forpurret.

4) At Kristian Jensen forsøgte at tromle sit hold med Karsten Lauritzen og Sophie Løhde igennem.

Kilder i Venstre fortæller derudover til Ekstra Bladet, at det var koordinere­t med både Troels Lund Poulsen og Lars Christian Lilleholt, at Claus Hjort skulle rejse sig og gå åbent imod Jensen samt opfordre ham til at trække sig. Også Løkke- lejren skulle være fuldt ud bevidst om dette.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark