Ekstra Bladet

VILDT NØGENRÆS PÅ SMUKFEST

Hvad gør man ikke for en gratis billet

- NANNA BAY MADSEN NICK STURM nbm@ eb.dk; nick@ eb.dk

Det gik bestemt ikke stille for sig, da nøgenløbet, Caspers Nøgenræs, i går blev afviklet i campingomr­ådet på Smukfest i Skanderbor­g.

Her stillede otte modige – og nøgne – mænd op i håbet om at vinde en partout- billet til næste års Smukfest.

Løbet bød traditione­n tro på en lang række forskellig­e udfordring­er. Først skulle fire hold hver to personer bunde en øl for derefter at slå et telt op, sejle en runde i kano i badesøen med teltet i og bunde en Underberg, inden de passerede målstregen.

Hurtigt stod det klart for de hundredvis af fremmødte festivalgæ­ster, at Nicklas Winther Rasmussen ( 22) og Kristoffer Drejer ( 24) fra Skanderbor­g ikke var til at slå.

De kom klart hurtigst over målstregen og kunne derfor kalde sig vindere af dette års nøgenløb og stikke to gratis billetter ned i de lommer, de ikke var iført.

– Vi har det pissefedt. Vi er flyvende, sagde Nicklas Winther Rasmussen om sejren, da Ekstra Bladet mødte dem umiddelbar­t efter løbet.

– Jeg har vundet før. Det er anden gang. Hemmelighe­den er at arbejde hårdt og kæmpe hårdt. En masse bajer og så træning, lød det kækt fra Kristoffer Drejer, der også vandt konkurrenc­en sidste år.

Da snakken faldt på, hvorfor de to unge fyre valgte at deltage i nøgenløbet var svaret klart:

– Det er fedt. Det er en del af festivalen, og der er god stemning, sagde Kristoffer Drejer.

– Og så er der en gratis bajer. Sejren skal selvfølgel­ig fejres med endnu flere øl i aften, grinede Kristoffer Drejer.

Forsinket

Nøgenløbet kom dog ikke helt problemfri­t fra start. Løbet skulle have startet klokken 13, men da den ene af de to værter, skuespille­ren Julie Ølgaard, var forsinket, måtte løbet udskydes.

Hemmelighe­den er at arbejde hårdt og kæmpe hårdt Det er en del af festivalen, og der er god stemning Sejren skal selvfølgel­ig fejres med endnu flere øl

– Det var træls, at det blev udskudt. Vi havde ikke nok alkohol med, men vi fandt noget, og så virkede det, lød det fra Kristoffer Drejer.

Julie Ølgaard, der var vært sammen med komikeren Mark Le Fêvre, tog dog forsinkels­en med et smil.

– Min mor, som har passet min datter i Aarhus, mens jeg var her, var kommet på toget til København med min bilnøgle, fortalte hun med et grin.

– Jeg sagde til hende, at hun skulle tage toget, fordi det var rarest, og så skulle hun ikke være ude i det her, og så kom de tidligere til København. Så det var jo skidegodt. Men hun måtte komme tilbage med nøglen, lød det fra den 37- årige skuespille­rinde.

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Op med teltet
Når deltagerne havde drukket en øl, skulle de sætte et telt op, og derefter var der dømt kano- tur.
FOTO: PER LANGE Op med teltet Når deltagerne havde drukket en øl, skulle de sætte et telt op, og derefter var der dømt kano- tur.
 ?? FOTO: PER LANGE ?? En af udfordring­erne i nøgenløbet går ud på, at man skal sejle en runde i en kano med et telt. Flere af deltagerne havnede i vandet.
FOTO: PER LANGE En af udfordring­erne i nøgenløbet går ud på, at man skal sejle en runde i en kano med et telt. Flere af deltagerne havnede i vandet.
 ?? FOTO: PER LANGE ?? Her ses de glade vindere, Nicklas Winther Rasmussen ( til højre) og Kristoffer Drejer.
FOTO: PER LANGE Her ses de glade vindere, Nicklas Winther Rasmussen ( til højre) og Kristoffer Drejer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark