Ekstra Bladet

JENSEN FÆRDIG

-

Sådan spiller klaveret ikke i Venstre

EN POLITISK KARRIERE i Venstres top ligger nu i ruiner for Kristian Jensen.

SOM NOGET helt nyt i dansk politik har han selv ene mand ekspederet sig ud af klappen uden assistance fra andres beskidte benspænd og skjulte dolke.

VENSTRES sommergrup­pemøde i går i Ruds-Vedby var på forhånd i det røde felt, efter at Kristian Jensen i Berlingske havde undsagt sin partiforma­nd, Lars Løkke. Her fremgik det, at Løkke i stedet for at tale om en mulig SVregering burde sætte sig i spidsen for den borgerlige opposition. Jensen fik også sagt tydeligt, at han selv (som altid!) er klar til at tage over som V- formand. SÅDAN spiller klaveret ikke i Venstre. Hvor Kristian Jensen som den lidt konfliktsk­y spejderdre­ng skyder med pusterør fra skovbrynet, hvor pilene først er dyppet i gift, ja, der sætter Venstres grand old man, Claus Hjort, sig træt ind i sin Sherman- tank og kører tværs hen over Kristian Jensen, når nok er nok. Dels fordi det er uholdbart, at næstforman­den udnytter sin position til at underløbe formanden.

Dels fordi Jensens ’analyse’ ligner noget, han har trukket i en automat fra 00’erne.

HJORT opfordrede derfor Kristian Jensen til at trække sig som næstforman­d i partiet og som gruppeform­and. □n melding Hjort fastholdt, også efter at der midlertidi­gt var lagt låg på dramaet ved et pressemøde. Alt det mudder og fløjdannel­se, der har været de sidste fem år, må høre op, mener Claus Hjort. KRISTIAN Jensen forsøgte at redde den hjem ved på pressemøde­t at lægge sig så fladt ned, at man kunne have lempet ham ind gennem en brevsprækk­e. ’ Jeg mener som Lars’, gentog han fuld af beklagelse­r og undskyldni­nger.

I ØVRIGT demonstrer­ede Løkkes opsummerin­g af Venstres kommende strategi i opposition, at Kristian Jensen intet har fattet. Nemlig at Løkke og Venstre ikke skal tærske videre i den gamle opfattelse af, at Venstre som den største pr. automatik skal ’holde sammen’ på blå blok. Blå blok eksisterer ikke mere som i gamle dage.

Løkke vil lige præcis ikke skulle basere sig på ekstremer som Rasmus Paludan eller Pernille Vermund. □ller for den sags skyld Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Kristian Jensen klamrer sig stadig til håbet om en fortsat post som næstforman­d i Venstre, selv om Claus Hjort mener, Jensen bør trække sig.
FOTO: JENS DRESLING Kristian Jensen klamrer sig stadig til håbet om en fortsat post som næstforman­d i Venstre, selv om Claus Hjort mener, Jensen bør trække sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark