Ekstra Bladet

FCK i med WIND

FORRYGENDE SÆSONSTART: Jonas Wind er nu topscorer i Superligae­n

- Det handler om at nyde det nu, for det kan hurtigt gå den anden vej

Jonas giver FCK med

WIND!

Fem sejre i fem kampe og fem mål af Jonas Wind. FCK har fået en drømmestar­t, og angrebskom­eten er en stor del af forklaring­en på den fornemme start, som de danske mestre har fået i sæsonen.

Han har været sprudlende i starten på den nye sæson.

Hvis FCK vinder i næste spillerund­e mod Randers, tangerer de Brøndbys rekord fra 1996/ 97, hvor de også startede sæsonen med seks sejre i træk.

Det blev en stille dag på kontoret for FCK- spillerne, hvor Ståle Solbakken havde skiftet hele seks mand fra kampen i tirsdags. Men det fungerede slet ikke i første halvleg, og det fik spillerne besked på i pausen.

– Vi nipsede og spillede for meget til siden og bagud. Vi var slet ikke aggressive nok, forklarer Ståle Solbakken, der med anfører Carlos Zeca på banen fra anden halvlegs start fik set en hel anden indstillin­g og vilje fra sine spillere.

Skal tage slåskampen­e

Og så fik Jonas Wind bevist, hvorfor han lige nu er i storform. Den 20- årige angriber scorede begge målene i 2- 0 sejren over Lyngby og manifester­ede sig som Superligae­ns topscorer.

Men Ståle Solbakken har også været efter stortalent­et i opstarten.

– Jonas er stor og stærk. Han spiller ikke U- 17 eller U- 19 længere. Han skal ind i feltet og tage slagsmålen­e med modstander­ne. Det har jeg forklaret ham, pointerer Ståle Solbakken.

Uden stjerneang­riber Dame N’Doye gik Jonas Wind forrest og tog et stort ansvar for offensiven.

– Jeg har da hørt lidt for det fra Ståle, der gerne vil have mig mere ind i feltet. Så jeg er blevet mere bevidst om det og har fokuseret meget på at tage de slagsmål.

– Jeg synes, jeg fik bevist noget mod Lyngby. Så nu skal jeg forhåbentl­igt ikke høre mere på det, smiler Jonas Wind, der stod med en stor femliter øl. Den skulle ikke drikkes i aftes men gemmes til efter tirsdag, hvis Røde Stjerne samlet bliver besejret.

– Boldene går ind for tiden. Og det er klart, at det giver god selvtillid. Det handler om at nyde det nu, for det kan hurtigt gå den anden vej, erkender Jonas Wind, der nåede at hilse på sin bror, Mathias, der stod i Sektion 12 i Parken.

Holdkammer­aten Viktor Fischer, der stod for oplægget til Jonas Winds første scoring, er imponeret over de skridt, som angriberen har taget de seneste måneder.

Wind skal nyde det

– Vi vidste jo godt, at Jonas har det i sig, smiler Viktor Fischer, der er glad for sæsonens første 90 minutter.

– Jonas er meget kølig i afslutning­søjeblikke­t. Han er et stort talent og kan blive endnu bedre for os. Han skal have lov at nyde det, og vi skal samtidig bakke ham op, så han bliver bedre, mener Viktor Fischer

 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Jonas Wind ( tv.) har scoret til 1-0 og takker Viktor Fischer for oplægget.
FOTO: LARS POULSEN Jonas Wind ( tv.) har scoret til 1-0 og takker Viktor Fischer for oplægget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark