Ekstra Bladet

Igen- igen: Fødevareko­ntrol finder gammel mad i Netto

Nu forsøger myndighede­rne at stoppe Nettos ulovlige salg af gammel mad

- TEKST: CHR❘ST❘AN KLOSTER

Det seneste år har Ekstra Bladets maddetekti­v slæbt flere hundrede kilo gammel mad ud af Netto- butikker over hele landet. Igen og igen er det blevet dokumenter­et, at kædens ansatte ikke rydder op.

Det er noget, som har mødt skarp kritik fra forbrugere, eksperter og myndighede­r. Og også fra chefer internt i kæden. For tre uger siden fik en række butikschef­er af en distriktsc­hef i Netto en veritabel skideballe, fordi Netto i Faxe flød med gammel mad.

’ Hvor er grundighed­en og stoltheden over det, man leverer hver dag til sin kunder, henne’, spurgte distriktsc­hefen i en mail, som Ekstra Bladet fik indsigt i. Butikschef­erne fik lodret ordre om at rydde op.

OG NU ER OGSÅ

Fødevarest­yrelsens kontrollør­er for alvor begyndt at blande sig i oprydnings­arbejdet, som Netto ellers flere gange har lovet at ville udføre selv. Alene i forrige uge har to Netto- butikker fået formelle sanktioner for i strid med loven at sælge mad med overskrede­t holdbarhed.

’ Det indskærpes, at færdigpakk­ede fødevarer, herunder grønt, ikke må markedsfør­es under omstændigh­eder, som er egnet til at vildlede forbrugere­n med hensyn til holdbarhed’, skriver Fødevarest­yrelsen om Netto på Skansevej i Hillerød, hvor man forrige mandag blandt andet fandt måltidssal­ater og leverposte­j med overskrede­n holdbarhed.

Det var en kunde, som alarmerede Fødevareko­ntrollen med oplysninge­r om, at bl. a. spinat var en uge for gammelt.

I NETTO PÅ HERLEV Hovedgade fandt kontrollør­en kartoffels­alat, økologisk kødpølse og økologisk røget medister med overskrede­t holdbarhed. Også det kostede en indskærpel­se. Det betyder, at finder Fødevareko­ntrollen under næste tilsyn gammel mad, så vanker der en bøde.

Fødevareko­ntrollen har også tidligere besøgt en række andre Nettoer. I Holbæk fandt kontrollør­en i juni pølser, som blev for gamle i maj, fem dage for gammel yoghurt og torskerogn, der var decideret farlig på grund af overskride­lse af sidste holdbarhed­sdato.

I en anden Netto i Hillerød fandt man gammel krydderi-, whisky- og bearnaises­ovs. I Netto i Kirke Hyllinge fandt man gammel kyllingepå­læg og kaffefløde. I en Netto i Aalborg var der gammel Miracle Whip, mens der i Netto på Farum Bytorv var gamle snacks.

’ Hvor er grundighed­en og stoltheden over det, man leverer hver dag til sin kunder, henne

 ?? FØDEVAREST­YRELSEN FOTO: ?? Prisen er sat ned, men leverposte­jens holdbarhed er udløbet for længst.
FØDEVAREST­YRELSEN FOTO: Prisen er sat ned, men leverposte­jens holdbarhed er udløbet for længst.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark