Ekstra Bladet

God til at kravle op af de sorte huller

– Jeg bliver ked af det på vegne af sortseere, siger Joachim Knop, der ikke er bange for at kalde sig selv jubeloptim­ist

- Rune Melchior Sjørvad rms@ eb.dk Linda Johansen foto@ eb.dk

Man skal opsøge lykken, og min metode er at være evig jubeloptim­ist

Man skal ikke åbne mange aviser eller zappe forbi mange nyhedsudse­ndelser i 2019 for at blive mindet om, at verden med ekspresfar­t er på vej lige lukt i helvede.

Dommedagsv­arslet ser dog ikke ud til at være nået helt til Østerbro i København, hvor skuespille­r Joachim Knop er i fuld gang med at sætte ny emhætte op i køkkenet i sit idylliske rækkehus.

– Jeg synes, det er endnu vigtigere ikke at give op i en tid som denne. At tro på det gode i mennesket – selv i Trump. Jeg prøver at påvirke alle, der ser surt på livet og ser det negative i alt. Jeg håber, der snart kommer en ny jubelbølge over Danmark, siger Joachim Knop til Ekstra Bladet og tilføjer, at der heller ikke er meget at brokke sig over på hjemmefron­ten.

– Hvad fanden skulle jeg kunne brokke mig over? Jeg har sunde, raske børn. Der er mad på bordet hver dag. Jeg har – for det meste – arbejde. Mine forældre er stadig i live. Jeg har ikke sygdom tæt inde på livet, og jeg er stadig gift med min søde kone.

Smørhuls- Danmark

– Der er jo nogle, der nærmest har opgivet håbet for verden og fremtiden?

– Selvfølgel­ig skal vi gøre noget ved klimakrise­n, men vi må aldrig glemme, at klimaet altid har forandret sig. Selvfølgel­ig skal vi passe godt på naturen, men her i smørhuls- Danmark er den største klimakrise, jeg indtil videre har oplevet, at der var vand i kælderen under skybruddet i 2011.

– Lad os gøre alt, hvad vi kan for at få en bedre verden, men lad os også lige nyde, at vi, som er så heldige at bo i Danmark, har alt, hvad vi har brug for. Her tænker jeg ikke på fire biler i garagen, men det er jo næsten ens egen skyld, hvis man går sulten i seng. Man skal opsøge lykken, og min metode er at være evig jubeloptim­ist.

– Er det et bevidst valg, du har truffet, eller har du det med fra din opvækst?

– Jeg har nok altid haft jahatten på og været en glad og fjollet dreng. Jeg kan da godt falde i et sort hul, men det tager ikke måneder eller år. Det tager et par dage, så er jeg videre. Jeg er heldigvis ret god til at kravle op af dem igen. Jeg er god til at være min egen terapeut.

– Jeg prøver bare at finde min egen måde at komme godt igennem livet på, og jeg passer på ikke at pådutte andre det. Men hvis andre er for hårde ved sig selv og synes, livet er noget lort, så prøver jeg da lige at sige: ’ Hvad er egentlig det værste, der kan ske?’.

Når Joachim støder på sortseere, der glemmer, at de bor i et smørhul og er lidt for gode til at finde på

ting at brokke sig over, får han ondt af dem.

Negative tanker bremser

– Selvfølgel­ig kunne jeg godt finde på en masse ting at brokke mig over, og der er faktisk også personer, der nogle gange bliver trætte af, at jeg altid insisterer på at se det positive i en situation. Men jeg er nu engang overbevist om, at negative tanker kan bremse alt for mange ting.

– Jeg er ligeglad med, om mit vandglas er halvt fyldt eller halvtomt. Jeg synes bare, det smager skidegodt.

 ??  ?? – Når man har børn på 9, 12 og 15, så keder man sig aldrig. Selv om jeg gerne ville have, at de selv ryddede op, så elsker jeg faktisk at rydde lidt op på deres værelser, når de er smuttet ud ad døren.
– Når man har børn på 9, 12 og 15, så keder man sig aldrig. Selv om jeg gerne ville have, at de selv ryddede op, så elsker jeg faktisk at rydde lidt op på deres værelser, når de er smuttet ud ad døren.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark