Ekstra Bladet

SVINSKFEST

Otte dages festival er slut – nu følger flere måneders arbejde med at få ryddet op efter de festglade gæster

- NANNA BAY MADSEN nbm@ eb.dk

Skraldet forsvinder ikke af sig selv på Smukfests store campingomr­åder, hvor festivalen må erkende, at gæsterne igen i år ’ glemte’ mere end 600 tons affald.

Forud for de otte dages fest i bøgeskoven i Skanderbor­g havde festivalen ellers forsøgt sig med flere tiltag, der i år skulle sørge for, at gæsterne på festivalen tog deres ting med hjem og gjorde rent efter sig selv.

Klimabevid­stheden væk

Eksempelvi­s er der på campingomr­åderne oprettet såkaldte genbrugsst­ationer, hvor man kan få hjælp til at skille sig af med sine ting på en miljørigti­g måde, mens der også er indrettet flere forskellig­e miljøvenli­ge og bæredygtig­e boformer såsom store tipier, der genbruges hvert år, og paphuse, hvor pappet genanvende­s til et andet formål efter festivalen.

Under festivalen var der da også mange klima- og miljøbevid­ste unge, der højt og helligt lovede, at i år var året, hvor de ville tage deres campinguds­tyr med hjem - eller aflevere det på festivalen­s indrettede genbrugsst­ationer, inden de skulle hjem og sove tømmermænd­ene ud.

Mandag eftermidda­g, hvor de fleste festivalgæ­ster for længst havde forladt campingomr­åderne og Smukfest, ser situatione­n dog ganske anderledes ud.

Klimabevid­stheden er for længst væk, og overalt på campingpla­dsen flyder det med smadrede telte, luftmadras­ser, makreldåse­r, sko, øldåser og madrester.

 ??  ?? I år har Smukfest indført de såkaldte bodybobs, som er små poser til affaldssor­tering, som festivalgæ­sterne kan tage med ned i deres camps.
I år har Smukfest indført de såkaldte bodybobs, som er små poser til affaldssor­tering, som festivalgæ­sterne kan tage med ned i deres camps.
 ?? FOTO: ALEKSANDER KLUG ?? Her ses en af Kærlighede­ns genbrugsst­ationer. Desværre benyttede festivalgæ­sterne sig ikke af tilbuddet.
FOTO: ALEKSANDER KLUG Her ses en af Kærlighede­ns genbrugsst­ationer. Desværre benyttede festivalgæ­sterne sig ikke af tilbuddet.
 ?? FOTO: ALEKSANDER KLUG ??
FOTO: ALEKSANDER KLUG

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark