Ekstra Bladet

MILLIONÆR SIGTET FOR TERROR

21- årige Philip Manshaus nægtede at udtale sig i retten, men er blevet varetægtsf­ængslet for et angreb på en moske og drab på sin stedsøster

- LINETTE KRØGER JESPERSEN SUNE FISCHER linette@ eb.dk; fish@ eb.dk

Fuldstændi­g forslået og med blå mærker under begge øjne og sår på halsen og hænderne kom den 21- årige Philip Manshaus roligt ind i Oslo Tingrett.

Han kiggede sig om og smilede til fotografer­ne, som han selv havde givet lov til at filme i retssalen, før retten blev sat.

Men der kom ikke mange ord ud af munden på den unge mand, der er sigtet for terrorangr­eb mod moskéen Al- Noor Islamic Centre i

Han nægtede sig skyldig og krævede at blive løsladt

Bærum nær Oslo i lørdags og drabet på sin 17- årige stedsøster, Johanne Zhangjia Ihle- Hansen.

Han nægtede sig skyldig og krævede at blive løsladt. Han ønskede dog ikke at afgive forklaring ved retsmødet, der foregik for lukkede døre af hensyn til efterforsk­ningen.

Han har dog selv leveret et vigtigt bevis, fordi han ifølge politiet bar en hjelm med et GoPro- kamera under angrebet.

Familie i chok

Der blev affyret flere skud i moskéen, men kun en enkelt person kom lettere til skade ved angrebet, hvor gerningsma­nden blev overmandet.

Ifølge politiet brugte han en del våben.

Det var ved den efterfølge­nde ransagning af Philip Manshaus’ hjem i Bærum, at politiet fandt hans 17- årige stedsøster dræbt.

De vil ikke gå i detaljer med dødsårsage­n, og hvordan den sigtede er knyttet til drabet, ud over at de har fælles bopæl.

I går oplyste Vibeke Hein Bærum, der er bistandsad­vokat for den 21- åriges far, at familien er i ’ chok og i krise’ og at både faderen og drabsoffer­ets mor tager stærkt afstand fra de handlinger, Philip Manshaus er sigtet for.

– De er i en choktilsta­nd, hvor de har mistet en datter, og hvor en søn er sigtet for noget så alvorligt, både for drabet og for terror, siger bistandsad­vokaten.

Philip Manshaus blev varetægtsf­ængslet i fire uger.

 ?? FOTO: CORNELIUS POPPE/ RITZAU SCANPIX ?? Den 21-årige havde sin advokat Unni Freis ved sin side i retten, hvor han blev tiltalt for terror og drab.
FOTO: CORNELIUS POPPE/ RITZAU SCANPIX Den 21-årige havde sin advokat Unni Freis ved sin side i retten, hvor han blev tiltalt for terror og drab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark