Ekstra Bladet

Var advaret på forhånd

-

Den norske efterretni­ngstjenest­e, PST, fik allerede for et år siden meldinger om, at den 21- årige havde en bekymrende adfærd. Men de fandt ikke grund til at følge nærmere op på tippet.

Det fortalte chefen for PST, Hans Sverre Sjøvold, på et pressemøde mandag.

– Tippet var vagt og gik ikke i retning af foreståend­e terrorplan­lægning, sagde han.

På pressemøde­t sagde PST- chefen også, at de nu har skærpet vurderinge­n af truslen fra det højreekstr­eme miljø i Norge, fordi de har oplevet en negativ udvikling i enkelte højreekstr­eme miljøer.

Det er blandt andet sket, efter at der internatio­nalt er gennemført flere højreekstr­eme terrorangr­eb, og at der har udviklet sig en fælles propaganda- platform og udarbejdel­se af manifester og angrebsvid­eoer, som man ikke har set tidligere.

Ekstra Bladet har været i kontakt med PET, der oplyser, at de ikke har kommentare­r til, om den aktuelle sag påvirker den måde, Danmark vurderer den højreekstr­eme trussel på. De henviser til den seneste trusselsvu­rdering fra Center for Terroranal­yse:

’ CTA vurderer, at terrortrus­len fra politisk ekstremist­iske miljøer i Danmark er begrænset, men at truslen fra personer med sympati for højreekstr­emisme er øget. Truslen herfra kan rette sig mod religiøse mindretal, asylcentre, flygtninge, migranter samt mod udvalgte politikere og berørte myndighede­r.’

Der har udviklet sig en fælles propaganda­platform og udarbejdel­se af manifester

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark