Ekstra Bladet

Karen Bro stopper på Ekstra Bladet

Den afgående chefredakt­ør på Ekstra Bladet skal starte et nyt globalt medie for kvinder

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@ eb.dk

Efter otte år som chefredakt­ør på Ekstra Bladet stopper Karen Bro med udgangen af august. Karen Bro skal med base i København skabe et nyt internatio­nalt medie for kvinder.

– Jeg har fået en enestående chance for at bygge en helt ny medieplatf­orm op for kvinder på min egen alder, som har fundet ud af, at livet ikke stopper, fordi man bliver 40, 50 eller 60, siger Karen Bro.

Ansvarshav­ende chefredakt­ør Poul Madsen forstår Karen Bros beslutning, selvom det er svært at sige farvel til så stor en Ekstra Bladet-personligh­ed.

– Karen har betydet utroligt meget for Ekstra Bladets positive udvikling de seneste år. Med stædig, rødhåret nidkærhed har hun hver eneste dag sikret kvaliteten af vores journalist­ik. Det skylder vi Karen stor tak for. Jeg ønsker hende alt mulig held og lykke med det nye kvindemedi­e. Hvis nogen kan få det til at lykkes, er det Karen, lyder det fra Poul Madsen.

Det nye medie, som Karen Bro skal stå i spidsen for, kommer til stå på flere digitale ben og udkommer desuden som et papirmagas­in af høj kvalitet.

Engelskspr­oget produkt

Det bliver samlet set et højprofile­ret engelskspr­oget journalist­isk produkt båret af stærke personlige historier og interviews med kvinder ( og mænd) fra hele verden.

– Gennem disse stærke personligh­eder og historier kan vi berøre alle livets facetter. Karriere, business, sex, videnskab, bæredygtig­hed, skønheden i kunst, livsstil eller komplekse personlige relationer. Erfarne uafhængige kvinder over hele verden tager lige nu lederskab med stor passion og kreativite­t. De bringer nye idéer i spil og er dybest set i gang med at ændre verden, og jeg får nu mulighed for at formidle den passion og kraft globalt, siger Karen Bro.

Karen Bro lover at afsløre flere detaljer, når mediet, der skabes i samarbejde med en uafhængig kvindelig investor, er tættere på lancering.

 ?? FOTO: STINE HEILMANN ?? Ekstra Bladets chefredakt­ør skal stå i spidsen for et helt nyt medie.
FOTO: STINE HEILMANN Ekstra Bladets chefredakt­ør skal stå i spidsen for et helt nyt medie.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark