Ekstra Bladet

JENSEN MOBILISERE­R SIN JYSKE HÆR

- JONAS SAHL STEEN LARSEN KRISTIAN B. LARSEN sahl@ eb.dk; steen@ eb.dk; kbl@ eb.dk

En regulær skyttegrav­skrig er brudt ud i Venstre, og nu pønser Kristian Jensen- lejren på et modangreb efter de seneste dages beskydning fra tidligere forsvarsmi­nister Claus Hjort Frederikse­n og en stribe andre fra Løkke- fløjen af partiet.

Det oplyser flere centrale kilder i Venstre, som ønsker at være anonyme af frygt for repressali­er ved at tale med pressen.

Venstre- nestor Claus Hjort Frederikse­ns angreb på Kristian Jensen er nemlig ikke en tilfældig svipser, lyder analysen blandt Kristian Jensens støtter.

Søndag aften angreb Claus Hjort da også igen, da han med et velovervej­et og alenlangt indlæg på Facebook erklærede, at ’det delte formandska­bs tid er forbi’. Ergo: Kristian Jensen skal holdes uden for indflydels­e. Lars Løkke bestemmer.

I Kristian Jensen- lejren, som arbejder for at gøre til herningens­eren til Venstres næste formand, ser man det seneste angreb som en klar ’ optrapning’. Borgerkrig­en i Venstre gør det samtidig umuligt at tale politik, og derfor må der gøres noget, lyder analysen.

Tænk dig om, Claus

Derfor kan et kommende møde i Venstres forretning­sudvalg og hovedbesty­relse sidst på måneden komme i brug ifølge Kristian Jensen- lejren.

En af dem, som vil kritisere Claus Hjort under det kommende møde i Venstres forretning­sudvalg, er Leif Krarup, formand for Venstre i Region Syddanmark.

– Jeg vil rejse mig og sige, at han ( Claus Hjort, red.) skulle tænke sig om. Det, som foregår nu, er ikke hensigtsmæ­ssigt, siger Leif Krarup.

– Jeg synes, det er træls at diskutere personer i stedet for at give regeringen modspil, forklarer han.

Kristian Jensens støtter forventer opbakning fra særligt de jyske V- medlemmer, som de håber vil tage bladet fra munden på de to Venstre- møder.

Det sker for at gå op imod, hvad flere i Kristian Jensen- lejren ser som tegn på en alliance mellem folk omkring Lars Løkke og Jakob Ellemann- Jensen.

Formålet med alliancen skulle ifølge Kristian Jensens støtter være at svække Jensen i en sådan grad, at Jakob Ellemann- Jensen kan tage over, den dag Lars Løkke ikke længere er formand for Venstre.

Den politiske ordfører tygger i øjeblikket på sit næste træk

I tænkeboks

Der er møde i Venstres forretning­sudvalg 30. august og møde i hovedbesty­relsen dagen efter.

Løkke- fløjen holder kortene tæt ind til kroppen. Men meget tyder på, at de er i gang med at finde en modkandida­t til næstforman­dsposten for at få sendt Kristian Jensen helt ud i mørket.

En central kilde på Løkke- fløjen håber på, at Jakob Ellemann- Jensen er klar til at tage kampen op mod Kristian Jensen på landsmødet i november.

– I politik handler det om at stige på toget, når det forlader perronen.

Den politiske ordfører tygger i øjeblikket på sit næste træk, forlyder det.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? På trods af smil til fotografer­ne på pressemøde­t ved Venstres sommergrup­pemøde er der fortsat dårlig stemning blandt fløjene internt i partiet.
FOTO: JENS DRESLING På trods af smil til fotografer­ne på pressemøde­t ved Venstres sommergrup­pemøde er der fortsat dårlig stemning blandt fløjene internt i partiet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark