Ekstra Bladet

Fængslet svigtede

Jeffrey Epstein stod over for alvorlige anklager, da han angiveligt tog sit eget liv i et fængsel i New York. Nu mener en amerikansk minister, at fængslet har svigtet

-

Den amerikansk­e justitsmin­ister, William Barr, er ’ rystet’ efter sine indledende undersøgel­ser af det fængsel i New York, hvor milliardær­en Jeffrey Epstein i weekenden angiveligt tog livet af sig selv.

Det siger Barr mandag under en tale i New Orleans.

– Jeg er rystet – og det var hele ministerie­t faktisk – og ærligt talt vred over fængslets svigt i forhold til at have styr på den indsatte, siger Barr.

66- årige Jeffrey Epstein stod over for yderst alvorlige anklager. Han var mistænkt for menneskeha­ndel og overgreb mod adskillige mindreårig­e piger.

Efterforsk­ning fortsætter

Justitsmin­ister William Barr understreg­ede i går, at efterforsk­ningen af Epsteins sag fortsætter til trods for rigmandens dødsfald.

– Eventuelle medgerning­smænd kan ikke vide sig sikre, siger ministeren.

Sagen om Epstein har de seneste dage trukket store overskrift­er i USA.

En kilde har oplyst til nyhedsbure­auet AP, at vagterne i den enhed, der skulle holde øje med den nu afdøde Epstein, havde taget store mængder overarbejd­e på grund af underbeman­ding i fængslet.

Det gjaldt også lørdag morgen, hvor Epstein blev fundet død i sin celle.

Den store avis The New York Times skriver, at fængselspe­rsonalet ikke levede op til den fastsatte protokol før Einsteins død.

Vagter skulle have tjekket op på Epstein hver halve time, men det skete ikke natten op til hans død. Det fortæller en anonym politimand ifølge avisen.

Epstein forsøgte angiveligt allerede i juli at tage sit eget liv i fængslet.

Trump blander sig USA’s præsident, Donald

Trump, har også blandet sig i sagen. Kort efter Epsteins død delte Trump et tweet fra den højreorien­terede komiker Terrence Williams. Williams antydede, at den tidligere amerikansk­e præsident Bill Clinton havde noget at gøre med Epsteins død.

– Jeffrey Epstein havde informatio­ner om Bill Clinton, og nu er han død.

– Yeah right, hvordan kan det ske, står der i opslaget, som blev retweetet af den amerikansk­e præsident.

Jeg er rystet – og det var hele ministerie­t faktisk – og ærligt talt vred over fængslets svigt

ritzau

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ??
FOTO: RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark