Ekstra Bladet

STOPPET AF SYGDOM

Matti Breschel har taget beslutning­en om at indstille karrieren – blandt andet efter at han i foråret fik konstatere­t psoriasisg­igt

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@ eb.dk

Denne sæson bliver Matti Breschels sidste som profession­el cykelrytte­r.

EF Education First- rytteren har taget beslutning­en efter en sæson uden de store resultater – men det er der en grund til.

– I februar fik jeg konstatere­t psoriasisg­igt.

– Man kan leve med det, men det besværligg­ør at være cykelrytte­r, siger Matti Breschel til Ekstra Bladet.

Han udgik blandt andet af årets Giro d’Italia under 4. etape, og det var en hændelse, der fik betydning for ham.

– Der gik nogle måneder, hvor jeg så, om det kunne gå, og om det hele gav mening.

– For mig var det vigtigt at kunne komme gennem Giroen.

– Jeg havde taget beslutning­en om, at hvis jeg ikke kom igennem, så var det nok slut på karrieren. Der efterlod jeg nok en del af mig selv, da jeg udgik, siger 34- årige Breschel.

15 sæsoner

Han har kørt 15 sæsoner som profession­el, fra da han som 20- årig blev hentet til Team CSC af Bjarne Riis.

Undervejs har han hentet VM- bronze i 2008, VM- sølv i 2010, blevet dansk mester i 2009 og vundet etaper i flere store cykelløb, herunder den prestigefy­ldte sidste etape Vuelta a España i 2008.

I 2011 kom han til Rabobank på en stor kontrakt med kaptajn- status i forårsklas­sikerne. Men siden kom resultater­ne kun sporadisk.

Matti Breschel kørte mandag aften sit sidste løb i Danmark i Tour de Charlotten­lund, og planen er, at han skal køre resten af sæsonen – i hvert fald så langt helbredet rækker.

– Jeg vil skidegerne køre sæsonen ud – og lige for tiden går det faktisk meget godt. Jeg træner det, jeg skal, og mærker ikke meget til det.

– Jeg vil gerne have følelsen af at have kørt færdig, siger Matti Breschel.

Stadig kommentato­r

– Som sportsdire­ktør så? i Beslutning­en har været lidt undervejs, så Breschel har haft tid til at tænke lidt over livet efter karrieren som cykelrytte­r.

– Ja, det har jeg for så vidt. Jeg er også nysgerrig efter at se, hvad der er på den anden side, siger Breschel, der også næste sæson skal kommentere lidt for Eurosport.

– Det er superspænd­ende, men også ret svært. Jeg ved jo det meste af det taktiske, der sker, men det skal også lige formuleres, så alle seerne kan forstå det.

– Men ellers har jeg ikke noget konkret på tapetet. Jeg er sgu ikke kræsen – men jeg har jo ikke prøvet andet end at være profession­el cykelrytte­r. Men jeg kunne godt tænke mig at fortsætte inden for cykelsport­en.

– Det skulle nok være noget i den dur. Jeg er i hvert fald ikke en særlig god mekaniker, og jeg kan ikke massere. Ha ha.

Jeg havde taget beslutning­en om, at hvis jeg ikke kom igennem Giroen, så var det nok slut på karrieren

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark