Ekstra Bladet

Luftkongen til dopingkont­rol

-

Arenaen var nærmest symbolsk for Niklas Backman, da AGF- kaptajnen kom i aktion for første gang i et halvt år.

Midt i februar var han med til at holde et stærkt spillende Sønderjysk­Emandskab fra scoring, da AGF sikrede sig en misvisende 2- 0- sejr.

I aftes var han tilbage i samme omgivelser – og nok et clean sheet til samlingen. Vigtigst af alt beviste svenskeren, hvorfor han er udset til at være klubbens kaptajn. En indsats med hjerte og hjerne. Uden at skåne sig selv eller det hoved, som har været årsagen til den seneste pause, efter at en holdkammer­at bankede en bold hårdt ind i masken på sin anfører under træning.

Lederskikk­else

Indsatsen var klasse, bortset fra fem vaklende minutter lige før pausen, og det var ganske sigende, at Niklas Backman efter kampen blev udtaget til dopingtest.

– Når Niklas Backman kommer ind, så træder han bare ind med autoritet. Han er en kæmpeleder derinde. Det er jo en grund til, at han er vores anfører.

– Det var en fantompræs­tation, sagde Nicolai Poulsen efter slutfløjte­t.

– Det var rart at se ham tilbage, og det var smittende for os alle at se på en mand, der bare smadrede ind i duellerne, sagde Nicolai Poulsen.

En masse hjerte

– Jeg er glad for vores clean sheet, og at vi kommer frem til to- tre chancer, som kan give mål. Det, Sønderjysk­E kom frem til, var mere lige ved og næsten, og jeg synes, vi viser en masse hjerte, mente Jesper Juelsgaard efter kampen, hvor han jublede over Niklas Backmans comeback.

– Han har en naturlig slagkraft i feltet, og defensivt står vi rigtigt gennem kampen, følte Jesper Juelsgaard, som så pointet i Haderslev som en genrejsnin­g.

– Vi skulle starte et sted efter de første fire kampe, og vi skal i de kommende kampe byde os noget mere til rent offensivt.

– Jeg har egentlig ikke gået og tænkt på, at nu må vi ikke tabe. Jeg havde masser af lyst til at give den gas. Der ligger en masse kvalitet og ulmer i det her hold. Nu skal vi bare have den første sejr, mente Jesper Juelsgaard.

 ??  ??
 ?? FOTO: CLAUS FISKER/ RITZAU SCANPIX ?? David Nielsen kunne glæde sig over et udebanepoi­nt, men ærgrede sig over et rødt kort til Nicolai Poulsen.
FOTO: CLAUS FISKER/ RITZAU SCANPIX David Nielsen kunne glæde sig over et udebanepoi­nt, men ærgrede sig over et rødt kort til Nicolai Poulsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark