Ekstra Bladet

FLØJTENDE LIGEGLAD M

CL- KVALIFIKAT­ION: – Jeg er fløjtende ligeglad med bestyrelse­n og ejerne før sådan en kamp og tænker 0,000 procent på Lars Sejr, Bo Rygaard og Erik Skjærbæk, fastslår Ståle Solbakken

- MADS GLENN WEHLAST mgw@ eb.dk

Returkampe­n mod Røde Stjerne i aften er sæsonens vigtigste kamp for FC København og Ståle Solbakkens tropper.

Det er den kamp, hvor der står mest på spil.

Det er kampen, der definitivt kan skabe ro i baglandet hos bestyrelse­n og ejerne, fordi en samlet sejr opfylder klubbens målsætning om et europæisk gruppespil.

Det vil i øvrigt i så fald være det 13. på 14 år. Kun i sæsonen 2015/ 16 kiksede det, da FCK røg ud til Jablonec i tredje kval- runde til Europa League- gruppespil­let.

Men er der noget, Ståle Solbakken ikke har i tankerne op til aftenens opgør, så er det ledelsen, ejerne og bestyrelse­n.

– Jeg er fløjtende ligeglad med bestyrelse­n og ejerne. Jeg tænker 0,000 procent på Lars Sejr, Erik Skjærbæk og Bo Rygaard ( formanden, red.).

– De ved, at det er sport og fodbold. Det er stolpe ind og stolpe ud. Men jeg kan love for, at jeg og hele den sportslige ledelse gør alt, hvad vi kan, for at opfylde målsætning­en om et europæisk gruppespil, sagde Ståle Solbakken med et skævt smil på gårsdagens pressemøde i Parken.

Et stærkt argument

Forberedel­serne frem mod kulminatio­nen på sæsonmålet har ikke været optimale for FCK. Nicolai Boilesen er ude syv- otte måneder, Robert Skov er solgt for 75 mio. kr., og Andreas Bjelland er stadig skadet.

– Der har været mange udskiftnin­ger, så vi har ikke idealopsti­llingen på plads. Derfor har vi mange nye på holdet.

– Men det, der kendetegne­r os, er, at vi er meget discipline­rede, og spillerne er meget loyale. Jeg føler, vi har opnået meget på kort tid, mener Ståle Solbakken, der erkender, at europæiske gruppespil er lokkemaden, når klubben skal forstærke sig.

– Kampene i Europa er måske det vigtigste og stærkeste argument, vi kan bruge, når vi skal hente forstærkni­nger.

– Når vi henter nye spillere, har vi altid tre argumenter: Kampene i Europa, de store muligheder for at vinde trofæer, og så lægger vi altid en karrierepl­an for dem, der kommer her, forklarer Ståle Solbakken med klar henvisning til, at FCK direkte aftaler med spillerne, hvor længe de skal være i København, før turen går videre til en større fodboldadr­esse end Danmark.

Sejr sikrer 85 mio. kr.

Hvis FCK samlet besejrer Røde Stjerne, er gruppespil­let i Europa League sikret. Det udløser et beløb i niveauet 45- 50 mio. kr.

Men FCK har derudover sikret sig mindst 37,5 mio. kr., hvis københavne­rne siden samlet taber til de schweizisk­e mestre fra Young Boys i playoffkam­pene til Champions League- gruppespil­let senere på måneden.

En manglende plads i gruppespil­let udløser trøstepræm­ien på fem mio. euro – 37,5 mio. kr. Læg dertil de samlede indtægter fra entré, så har gevinsten for et exit inden Champions League- gruppespil­let en nettoværdi på 40- 45 mio. kr. for FC København.

– Vi skal spille frigjort med den rigtige balance på holdet og stole på vores eget spil.

– Det er vigtigt, vi ikke løber rundt og tænker på, at vi kan miste bolden, fordi Røde Stjerne er dygtige til kontrafodb­old, pointerer Ståle Solbakken, der kalder opgøret en fifty- fiftykamp. FCK- Røde Stjerne i aften klokken 20 på 3+

Kampene i Europa er måske det vigtigste og stærkeste argument, vi kan bruge, når vi skal hente forstærkni­nger

Vi skal spille frigjort med den rigtige balance på holdet og stole på vores eget spil

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark