Ekstra Bladet

Tøffe om Jakob Poulsen- farcen: Hyklerisk, FCM

- MADS GLENN WEHLAST mgw@ eb.dk

Jakob Poulsen har fået frihed til at finde en ny klub – uden for Danmarks grænser.

Men måden, den 36- årige veteran er blevet behandlet på den seneste måned, har været uværdig og under lavmålet fra FC Midtjyllan­ds side.

Det mener i hvert fald Ekstra Bladets ekspertkom­mentator Stig Tøfting.

– Det er en voldsomt kluntet måde, som FC Midtjyllan­d har håndteret det på. Jakob Poulsen er en rolig og velovervej­et fyr. Men der hersker slet ingen tvivl om, at han har følt sig trådt på.

– I min optik er det hyklerisk og klinger hult, når cheftræner Kenneth Andersen står og siger, at han har brug for Jakob Poulsen. Med 18 minutters spilletid i fem Superliga

Jakob Poulsen fortjener ikke den afsked, han har fået. Klubben kan ikke være bekendt at behandle en klublegend­e på den måde

kampe og én kamp i Europa afspejler det jo slet ikke virkelighe­den, at træneren har meget brug for ham, vurderer Stig Tøfting.

Uværdigt for klublegend­e

– Hverken Okosun eller Tim Sparv løber for tiden rundt og spiller bedre end Jakob Poulsen. Mod Rangers forleden lignede Tim Sparv en elefant i en porcelænsb­utik.

– Jakob Poulsen fortjener ikke den afsked, han har fået. Klubben kan simpelthen ikke være bekendt at behandle en klublegend­e på den måde.

– Vi taler om spilleren med fjerdefles­t Superligak­ampe, om spilleren med flest assists i Superligae­n og manden med 21 træffere på 22 straffespa­rk. Flest af alle i Superligae­n. Det er en ganske uværdig afsked for en spiller, der har betydet så meget for FC Midtjyllan­d, mener Stig Tøfting.

Svært dilemma

I Brøndby er situatione­n den stik modsatte. Her handler det udelukkend­e om, hvad Kamil Wilczek har lyst til, og hvilke aftaler parterne indgik, da han forlængede sin kontrakt lige før nytår.

Polakken står på en liste hos Besiktas, hvor udsigterne til at fordoble lønnen er realistisk, hvis der i nærmeste fremtid lander et bud på fodbolddir­ektør Carsten V. Jensens bord.

– Det er et svært dilemma for Brøndby. For sælger de ham, er det ris til egen røv, når man ser på hans imponerend­e scorings- statistik. 60 mål i 111 Superligak­ampe er fantastisk flot. Hvor skal Brøndby pludselig finde de mål?

– Omvendt skal man også se på, at Wilczek er i gang med sin femte sæson på Vestegnen. Han har ikke dansk pas, og det er jo ikke, fordi han ønsker at bo her resten af livet. Han er på gennemrejs­e og har aftjent sin værnepligt, mener Stig Tøfting og understreg­er:

– Det helt afgørende er jo, hvad parterne har aftalt i forbindels­e med forlængels­en. Jeg kan godt forstå, hvis Wilczek ønsker at tjene de sidste store penge. Man skal trods alt tænke på, at han fylder 32 til januar.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Jakob Poulsen optrådte for sidste gang i FCM- trøjen, da han fik 18 minutter mod FCN. Det er en uværdig afsked, han har fået, mener Stig Tøfting.
FOTO: LARS POULSEN Jakob Poulsen optrådte for sidste gang i FCM- trøjen, da han fik 18 minutter mod FCN. Det er en uværdig afsked, han har fået, mener Stig Tøfting.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark