Ekstra Bladet

RED BULL VRAGER GASLY

UDSKIFTNIN­G: Alexander Albon skal fremover køre side om side med Verstappen

- JONAS RYEFELT jry@ eb.dk

Pierre Gasly sad på et katapultsæ­de, som Red Bull- ledelsen var klar til at udløse. Man vidste, det ville ske – bare ikke hvornår.

Nu har de så trykket på knappen og igen illustrere­t, at man skal levere varen, når man sidder i en bil, der potentielt kan vinde grandprixe­r. Ellers ryger man.

Gasly var ikke mand for den opgave, for han blev ikke bare sat af Max Verstappen – det kan i øvrigt ske for enhver – han blev kørt agterud.

Under stort pres

Franskmand­en er derfor blevet degraderet til søsterteam­et Toro Rosso, og netop herfra henter Red Bull afløseren til deres eftertragt­ede sæde.

Alexander Albon er blevet forfremmet og skal nu forsøge at gøre det bedre. En kæmpe opgave for førsteårsk­øreren, som nu er under stort pres.

– Holdet vil bruge de næste ni løb til at evaluere Alex’ præstation for at træffe en fornuftig beslutning om, hvem der skal køre sammen med Max i 2020, lyder det i pressemedd­elelsen, hvor de også slår fast, at de betragter det som en luksussitu­ation at have fire talentfuld­e kørere.

Pæn succes

Thailandsk­e Albon, der er vokset op i England, har haft pæn succes hos Toro Rosso, hvor han har hentet point i fem af 12 løb. Sjetteplad­sen i Tyskland var hans bedste resultat.

Toro Rosso- holdkammer­aten Daniil Kvyat har godt nok scoret flere point end Albon, men han fik altså ikke chancen i denne omgang. Russeren har dog kørt på storesøste­r- holdet før, så måske har de set nok fra ham. Hans sensatione­lle podieplads på Hockenheim må dog have gjort valget lidt sværere.

Første opgave for Albon i Red Bull- bilen er i Belgien om små tre uger.

 ?? FOTO: LISI NIESNER/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX ?? Dynamisk duo
Max Verstappen og Alexander Albon bliver det nye makkerpar hos Red Bull.
FOTO: LISI NIESNER/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX Dynamisk duo Max Verstappen og Alexander Albon bliver det nye makkerpar hos Red Bull.
 ?? FOTO: GERARD JULIEN/AFP ?? Pierre Gasly blev degraderet.
FOTO: GERARD JULIEN/AFP Pierre Gasly blev degraderet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark