Ekstra Bladet

Hamilton giver Rosberg svar på tiltale

- MORTEN ESPERSEN mke@ eb.dk

Fra 2010 til 2016 kørte Nico Rosberg og Lewis Hamilton sammen for Mercedes. Så stoppede tyskeren meget overrasken­de karrieren efter at have vundet VM- titlen for første gang.

Siden har Hamilton vundet verdensmes­terskabet for fjerde og femte gang, og selvom han nu ligger godt til at vinde sin sjette titel også, har Rosberg været fremme med kritik.

Mislykket karriere

Nu svarer Lewis Hamilton igen via sine sociale medier.

– Der vil altid være folk, der prøver at holde deres mislykkede karrierer i live og forsøger at bruge og plette navnene på andre, der har succes, lyder det fra Hamilton i en story på Instagram, der er gengivet af flere medier.

– Disse mennesker er virkelig sørgelige og fortabte, og du kan have medlidenhe­d med dem, men du må ikke lade dem genere dig.

– Jeg har bestemt mig for at være ligeglad, og jeg vil omgive mig med folk, der inspirerer mig og bakker mig op. Ignorér negativite­ten fra andre, og fokusér på, at du er fantastisk, skriver han.

Kritikken fra Rosberg har været der i flere omgange. Senest har han været fremme og slå fast, at 34årige Lewis Hamilton ikke længere er verdens bedste.

For gammel

– I øjeblikket er Max Verstappen den bedste Formel 1- kører. Selv en anelse bedre end Lewis Hamilton.

– Den bedste alder for racerkører­e er 30, 31, 32 – og det skyldes, at dine evner langsomt bliver dårligere, når du bliver ældre, forklarede Rosberg blandt andet efter kvalifikat­ion i det seneste grandprix i Ungarn, inden han også nævnte, at erfaring selvfølgel­ig var vigtig.

Lewis Hamilton har vundet otte af de seneste 12 grandprixe­r og fører VM med 62 point ned til teamkammer­aten Valtteri Bottas og 69 point ned til Max Verstappen. Sidstnævnt­e har dog har vundet to af de seneste fire og havde pole position senest i Ungarn, hvor Hamilton kun var nummer tre, også overgået af Bottas.

Formel 1- karavanen holder nu en lille sommerferi­e og vender først tilbage 1. september på Spa- banen i Belgien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark