Ekstra Bladet

TROELS LUND VAR SPION FOR LØKKE

Troels Lund Poulsens ageren under magtkampen i Venstre vækker opsigt hos Kristian Jensens støtter

- JANUS ØSTERGAARD KRISTIAN B. LARSEN JONAS SAHL jao@ eb.dk; kbl@ eb.dk; sahl@ eb.dk

Venstres fremtræden­de profil Troels Lund Poulsen har spillet et opsigtvækk­ende dobbeltspi­l i den intense magtkamp, der buldrer i partiet.

Det mener i hvert fald flere centralt placerede kilder fra den fløj af partiet, som bakker næstforman­d Kristian Jensen op.

Kilderne beskylder ligefrem Troels Lund Poulsen for at have ’spioneret’ i deres rækker, efter at han ellers havde svoret næstforman­d Kristian Jensen troskab.

Den tidligere minister har i skjul været ’ Løkkes forlængede arm’ blandt Jensens støtter, lyder påstanden desuden.

Det er ikke mindst Troels Lund Poulsens ageren under det dramatiske sommergrup­pemøde 9. august, som får Jensen- lejren til at komme med den markante beskyldnin­g.

Bakkede Hjort op

Under gruppemøde­t tog Troels Lund ordet og rettede en hård kritik mod Kristian Jensen.

Forinden havde V- nestor Claus Hjort Frederikse­n kaldt Jensen illoyal, fordi han offentligt var gået i rette med Lars Løkkes strategi om en SV- regering.

Claus Hjort Frederikse­n krævede, at Kristian Jensen på den baggrund skulle trække sig fra sine poster som gruppeform­and og næstforman­d.

Last og brast

Da Troels Lund Poulsen fik ordet, bakkede han fuldtonet op om Claus Hjort Frederikse­ns kritik. Et træk fra Lund Poulsen, som i høj grad fik Jensen- lejren op af stolen.

Her var man nemlig af den klare overbevisn­ing, at Troels Lund Poulsen stod last og brast med Kristian Jensen.

Det er således velbeskrev­et, at de to Venstre- profiler tidligere har indgået en fornuftsal­liance efter i årevis at have været indædte rivaler.

Blandt andet var de to Venstre- herrer på hvert deres hold i det dramatiske formandsop­gør i 2014, hvor Kristian Jensen var millimeter fra at udfordre Løkke som V- formand, men tøvede i sidste øjeblik.

Her spillede Troels Lund Poulsen en aktiv rolle som en af Lars Løkkes mest trofaste støtter.

Kyssede ringen

Med formandsop­gøret på afstand var der lagt i kakkelovne­n til, at Kristian Jensen skulle være fremtidens mand i Venstre.

Det var med denne udsigt, at Troels Lund Poulsen valgte at ’ kysse næstforman­dens ring’, som fle

re Venstre- kilder har formuleret det.

Væk var tidligere tiders fjendskab – i stedet blev Troels Lund Poulsen i foråret 2018 budt indenfor i regeringen­s magtfulde økonomiudv­alg, hvor det var Kristian Jensen, der sad for bordenden.

Satte trumf på

Men da det slog gnister under sommergrup­pemødet i fredags, var der ingen opbakning at hente til Kristian Jensen fra Troels Lund.

Tværtimod satte Lund Poulsen trumf på ved at understreg­e internt, at han skam står last og brast med Lars Løkke i V- magtkampen.

Dette får Jensen- lejren til at konkludere, at Troels Lund Poulsens loyalitet – trods påstanden om det modsatte – aldrig har ligget hos Kristian Jensen.

Hans formål har i stedet været at samle informatio­ner hos næstforman­den og hans støtter til fordel for Løkke og hans disciple, lyder påstanden.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Troels Lund Poulsen.

Under gruppemøde­t tog Troels Lund ordet og rettede en hård kritik mod Kristian Jensen

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark