Ekstra Bladet

Billig genvej til en god skolecompu­ter

GUIDE: Du kommer langt for få tusinde kroner, hvis du kan leve med begræsning­erne

- HEINE JØRGENSEN heine@ eb.dk

Apples lækre, men dyre MacBook-computere er ifølge en aktuel opgørelse, som pristjenes­ten PriceRunne­r har lavet for Ekstra Bladet, nogle af de mest søgte lige nu.

Salget af netop bærbare computere til skolebrug vokser da også dramatisk i disse uge, hvor eleverne er på vej tilbage på skolebænke­n.

Chromebook er populær

Men det betyder ikke, at alle køber dyrt ind af Apples mærkevarer. Man kan nemlig komme langt for blot nogle få tusinde kroner.

– Salget af billige chromebook­s eksplodere­r lige nu, lyder det fra Ivar Hardarson, der er indkøbsche­f hos Proshop.

– Jeg tror, det handler om, at der er skoler, hvor man bruger chromebook­s i hverdagen. Og at eleverne er blevet vant til systemet.

Kan ikke alt

Denne type af bærbare er da også en god mulighed for dem, der har et begrænset budget.

Men selvom man i dag kan få bedre modeller med et flottere design, er chromebook­s meget begrænsede, når det gælder software.

– Og det gælder jo ikke alene, at de kun meget begrænset kan bruges til spil.

– Hvis du har brug for at installere særlige pc- programmer i skolen eller på studiet, kan du være tvunget til at investere i en normal Windows- bærbar i stedet, siger Ivar Hardarson til Ekstra Bladet.

Langt for 5000 kroner

PriceRunne­r har lavet et tjek af Windows- computere til under 5000 kroner, som viser, at man nemt kan finde en række af modeller, der er ganske velegnede til skolebrug.

For eksempel HP EliteBook 820 G3, Lenovo V33014IKB og Acer Aspire E 14.

– Hvis dit budget er omkring 5000 kroner, får du et meget større udvalg og med en bedre kvalitet, bekræfter Ivar Hardarson fra Proshop.

– Vi kan se, at kunderne er meget interesser­et i tynde skærme, hvor displayet går helt ud til kanten, fordi de allerede kender designet fra deres mobiltelef­on.

Det skal den mindst kunne

Data fra PriceRunne­r afslører samtidig, at der selv på billigere computere kan være penge at spare, da der ofte er store prisforske­lle butikkerne imellem.

Rådet er i øvrigt, at man går efter en maskine med mindst fire gigabyte RAM, 250 gigabyte lager og omkring 13 tommers display.

Hvis dit budget er omkring 5000 kroner, får du et meget større udvalg

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Tusindvis af unge strømmer i disse uger tilbage til skoler og gymnasier. Og mange har en bærbar computer øverst på listen over ting, der er brug for at komme godt igennem undervisni­ngen.
FOTO: RITZAU SCANPIX Tusindvis af unge strømmer i disse uger tilbage til skoler og gymnasier. Og mange har en bærbar computer øverst på listen over ting, der er brug for at komme godt igennem undervisni­ngen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark