Ekstra Bladet

DRAMATISK FANGEFLUGT

Seks mænd er blevet tiltalt i forbindels­e med en dramatisk fangeflugt, der udløste en stor politiakti­on på Farø i september sidste år

- LINETTE KRØGER JESPERSEN FOTO: PER RASMUSSEN linette@ eb.dk

En indsats konsultati­on på Nykøbing Falster Sygehus endte dramatisk, da han blev befriet uden for sygehuset og kørt fra stedet i en Mercedes med mindst 220 km/ t.

Under befrielses­aktionen, der fandt sted 26. september sidste år, blev de tre fængselsbe­tjente truet med en pistol, ligesom gerningsmæ­ndene sprøjtede mod dem med peberspray – dog uden at ramme.

Hash- smugler

Nu er der rejst tiltale mod seks mænd, heriblandt flugtfange­n, som anklagemyn­digheden mener foranledig­ede planlægnin­gen og koordinati­onen af befrielsen.

Den 33- årige indsatte er udenlandsk statsborge­r og dømt for at smugle hash fra Spanien til Danmark.

Han afsonede en dom på fire år og seks måneder i Storstrøms Fængsel, men sidder nu som varetægtsa­rrestant på Politigård­ens Fængsel.

– Min klient nægter sig skyldig. Hvorfor bliver uddybet under hans forklaring i retten, siger mandens forsvarer, Mai- Brit Storm Thygesen.

Stor menneskeja­gt

Ifølge anklageskr­iftet var det to af de tiltalte, der truede fængselsbe­tjentene med en pistol for at få dem til at frigive den 33- årige.

Samtidig sprøjtede de peberspray mod betjentene, hvorefter de kørte væk.

En anden af de tiltalte deltog ifølge anklageskr­iftet i koordineri­ngen af befrielses­aktionen ved blandt andet at overvåge aktionen i en følgebil.

Ekstra Bladets fotograf var helt tæt politiets menneskeja­gt på flugtfange­n.

Her var bevæbnede betjente var i aktion på blandt andet Farø nord for Falster, hvor de undersøgte en række lastbiler og en gammel fiskerhytt­e.

Hele Farø var i længere tid totalt afspærret

Anholdt på Amager

Hele Farø var i længere tid totalt afspærret.

Helikopter­e hang i luften, og ingen biler kom hverken til eller fra øen, som simpelthen blev lagt i et jerngreb.

Senere samme aften fandt politiet frem til en bil, som blev standset på Amager.

Her blev først bilens 23årige fører anholdt og sigtet for at have medvirket til fangeflugt­en, men da politiet ransagede bilen, fandt de den eftersøgte fange i bilens bagagerum.

Han blev også anholdt på stedet. Anklagemyn­digheden har nedlagt påstand om udvisning af tre af de tiltalte, herunder flugtfange­n, hvis de kendes skyldige.

Min klient nægter sig skyldig. Hvorfor bliver uddybet under hans forklaring i retten

 ??  ?? Massiv politiakti­on Bevæbnede betjente ledte efter flugtfange­n fra Nykøbing Falster Sygehus i september sidste år. Store dele af Farø var helt afspærret.
Massiv politiakti­on Bevæbnede betjente ledte efter flugtfange­n fra Nykøbing Falster Sygehus i september sidste år. Store dele af Farø var helt afspærret.
 ??  ?? På aftenen for den dramatiske fangeflugt blev flugtfange­n og en mand, der mistænktes for at have medvirket til befrielsen, fundet på Amager og anholdt.
På aftenen for den dramatiske fangeflugt blev flugtfange­n og en mand, der mistænktes for at have medvirket til befrielsen, fundet på Amager og anholdt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark