Ekstra Bladet

MARK O. KLAR TIL USA

DOBBELTJOB: Den tidligere OL- medaljevin­der afbryder Las Vegas- opholdet midlertidi­gt for at være kommentato­r ved VM i brydning

- NIKOLAJ HØIER nikolaj. hoier@ eb.dk

Helt nede i knoglerne er jeg bryder

Med tasken fyldt med MMA-grej er Mark O. Madsen på vej mod Las Vegas, hvor han bliver, indtil han står med en UFC- kontrakt i hånden.

Men da Ekstra Bladet mødte ham i Københavns Lufthavn kort før afrejse, var det det tæt på at gå galt. Mark O. havde nemlig glemt noget.

– Hvordan er det overhovede­t lykkedes dig at komme afsted på en enkeltbill­et til USA?

– Jamen, det gør man heller ikke. Det fandt jeg først ud af, da jeg stod her, og den venlige mand sagde, at jeg ikke kommer ind i USA, hvis jeg ikke har en returbille­t, siger MMA- Mark med et lusket smil.

Heldigvis tilsmilede heldet den danske kriger, der samtidig leverede lidt af en nyhed.

– For ganske få dage siden bad verdensfor­bundet i brydning mig om at flyve til Kasakhstan og være kommentato­r på deres livestream til verdensmes­terskabet i brydning.

– Det gør, at jeg heldigvis har en billet liggende, hvor jeg flyver ud af USA videre til Kasakhstan og tilbage igen. Så det reddede lige min tur, siger han.

En stor ære

Noget tyder på, at den tidligere OL- medaljevin­der endnu ikke er helt glemt i de internatio­nale brydekreds­e.

– Jeg vil sige, at det er en kæmpe ære. Jeg har været i brydning hele mit liv, og jeg tror aldrig, at jeg har været i kontakt med nogen fra verdensfor­bundet, det øverste organ.

– Der var ikke meget betænkning­stid. Helt nede i knoglerne er jeg bryder, siger han. – Kommer det bare til at foregå sådan, at du rejser derned med alt betalt og snakker lidt engelsk?

– Ja, stort set. Så fik jeg også sagt til dem, at jeg nok skal træne dernede. Martin Kampmann ( Mark O.s træner, red.) bliver fløjet til Kasakhstan og hjælper med træning. Lige pludselig er det nogle helt andre vilkår.

Glad og taknemmeli­g

Det er oplagt at løfte øjenbrynen­e over, at Mark O. Madsen forlader UFCdrømmen for en periode for at kommentere brydning.

– Hvad nu hvis Dana White ( promotor i UFC, red.) ringer, mens du er dernede? – Ja, det er et spændende spørgsmål. Hvad gør jeg så? – Det har du ikke tænkt over?

– Nej, og det er nok meget kendetegne­nde. Det er 17 måneder, siden jeg indstilled­e min brydekarri­ere, og 17 måneder, at jeg har været i MMA med fuld fokus, siger han.

– Jeg havde ikke turdet drømme om den udvikling, vi har været igennem. Jeg er glad og taknemmeli­g for, at det er gået, som det er gået. Jeg står her nu, og det er med et åbent sind og åbne arme, at jeg rejser til Vegas. Tasken er pakket, og jeg er klar til at tage imod de tilbud, der kommer.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Mark O. Madsen rejser til Las Vegas og kommer ikke tilbage, før han har fået en UFC-kontrakt.
FOTO: JONAS OLUFSON Mark O. Madsen rejser til Las Vegas og kommer ikke tilbage, før han har fået en UFC-kontrakt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark