Ekstra Bladet

NU SKAL DER ET NYT MIRAKEL TIL

NEDTUR: Efter endnu et tidligt nederlag til en teenager kommer Caroline Wozniacki til US Open blottet for selvtillid og kamptrænin­g

- TROELS CHRISTENSE­N tch@ eb.dk

Når Caroline Wozniacki om knap to uger går ind til US Open, skal hun håbe på at kunne udløse et mirakel a la det, som i 2016 fik hende tilbage på sporet.

Dengang overvejede verdens nummer 74, om det hele var sliddet værd efter en lang skadesperi­ode og en resultatmæ­ssig krise, som hun ikke havde kunnet fighte sig ud af.

Efter en slidersejr i første runde var hun bagud 0- 4 mod en formstærk Svetlana Kuznetsova, da et eller andet skete inde under kasketskyg­gen. Hun tog de næste seks partier og andet sæt med samme cifre, og med en grand slam- semifinale som katapult rejste hun til Asien, vandt i både Tokyo og Hongkong og var tilbage som topspiller.

Efter endnu et tidligt nederlag til endnu en teenager, denne gang til ukrainske Dayana Yastremska i Cincinnati, kommer Caroline Wozniacki igen til New York uden væsentlig kamptrænin­g i benene.

På den måde ligner situatione­n den fra 2016, men måske endnu mere den fra sidste år, for også i 2018 manglede hun kamptrænin­g – og denne gang endda med hendes nyopdagede leddegigt som uvelkommen rejsefælle.

Dengang som nu måtte hun altså satse på at komme i grand slam- form via træning og træningska­mpe. Og hun er vel at mærke ikke seedet mellem de 16 bedste, hvilket betyder, at hun kan møde en top ti- spiller i tredje runde.

Gode muligheder

I kampen mod Yastremska havde Wozniacki ellers flere åbne muligheder med breakbolde og føringer undervejs.

Danskeren startede således med at bryde modstander­ens serv, men herefter gik det galt i de næste fire partier, og Caroline Wozniacki tabte første sæt via en uvelkommen netruller fra ukraineren.

I andet sæt brød hun sig flere gange foran og havde såmænd en stor mulighed for at sætte sig på det med en føring på 4- 3, 40- 15 – i egen serv.

– Hun virker til at være drænet for selvtillid og tro på tingene. Der mangler kynisme på breakbolde­ne og de chancer, hun får i løbet af kampene, vurderede Patrik Wozniacki, Carolines bror, der kommentere­de kampen for TV2 Sport, i sin analyse.

– Det er svært at træne, for det er noget, man skal spille sig til. Jeg håber, at når hun rammer US Open – et sted, hvor hun godt kan lide at spille, og hvor publikum elsker hende – at det ligesom kan drive hende, tilføjer han og forsøger at finde et strejf af optimisme frem:

– Og når hun så endelig har vundet et par kampe, så kan hun blive rigtig farlig.

Rasler ned

Med de seneste resultater er Caroline Wozniacki tæt på at ryge ud af top 20, og på den såkaldte race- liste, som udelukkend­e illustrere­r kalenderår­ets resultater, er hun helt nede som ranglisten­s nummer 50.

Derfor kan et nyt mirakel i New York være livgivende for hendes fortsatte tenniskarr­iere, mens det modsatte formentlig kan korte den voldsomt af.

Hun virker til at være drænet for selvtillid og tro på tingene

 ?? FOTO: JOHN E. SOKOLOWSKI/ USA TODAY/ RITZAU SCANPIX ?? Spildte chancer
Caroline Wozniacki havde flere muligheder for at sætte sig på kampen, men endte alligevel med at tabe til ukrainske Dayana Yastremska.
FOTO: JOHN E. SOKOLOWSKI/ USA TODAY/ RITZAU SCANPIX Spildte chancer Caroline Wozniacki havde flere muligheder for at sætte sig på kampen, men endte alligevel med at tabe til ukrainske Dayana Yastremska.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark