Ekstra Bladet

HERREGUD – HANER KUN EN DRENG

Mor til anholdt 22- årig i sagen om eksplosion­en ved Skattestyr­elsen i København vurderer, at hendes søn ’er for dum til at lave en bombe’

- SUNE FISCHER LINETTE K. JESPERSEN CARSTEN NORTON TORSTEN RUUS fish@ eb.dk; linette@ eb.dk cno@ eb.dk; ruus@ eb.dk

– Herregud. Han er kun en dreng.

Det var en svensk fritidspæd­agogs første reaktion, da Ekstra Bladet i går ringede på hos hende dagen politiets anholdelse af den 41- årige kvindes søn.

Den 22- årige VVS- lærling af tyrkisk-bulgarsk oprindelse er mistænkt i forbindels­e med det uopklarede bombe-attentat mod Skattestyr­elsen i København.

Den unge mand blev tirsdag klokken 22 anholdt i det pizzeria, som hans far og onkel driver i en skånsk landsby.

Gennemrode­de tøj

Nogenlunde samtidig blev familiens rækkehus i en forstad til Malmø ransaget af en gruppe betjente i et tæt samarbejde mellem dansk og svensk politi.

Han er simpelthen for dum til at lave en bombe

– De var over det hele. Ovenpå og hernede, og de gennemrode­de alt vores tøj, fortæller den anholdte mands mor, som først i forbindels­e med Ekstra Bladets besøg fik at vide, hvorfor han blev anholdt, og hvad sagen drejer sig om.

– En bombe? Det kan ikke passe. Det er umuligt, at min søn er skyldig. De evner har han ikke.

– Han fik aldrig sin eksamen som VVS’er, og han klarede sig ikke bedre end nogenlunde i skolen. Han er simpelthen for dum til at lave en bombe, siger moderen, mens tårer triller ned ad kinderne på hende.

’ En god dreng’

Den chokerede kvinde fortæller, at hendes søn i de senere år har klaret sig ved at hjælpe til som bager og ekspedient i sin fars restaurant og tage forefalden­de VVS-arbejde.

– Han var for det meste arbejdsløs. Men han har aldrig begået noget kriminelt, bedyrer hun.

Den bombe-mistænkte indvandrer boede indtil sin anholdelse sammen med sine forældre og en mindreårig lillesøste­r i en lille soveby i udkanten af Malmø.

Familien har boet og arbejde i Skåne i en årrække. Først i september sidste år flyttede de ind i det helt nye rækkehus.

Huset er indrettet med moderne installati­oner og et skandinavi­sk møblement, som ikke vækker mindelser om familiens Balkan- oprindelse.

På væggen hænger fotografie­r af ægteparret­s datter og søn.

– Hvordan din søn?

– Han er en god dreng. Han kan nogle gange være hyperaktiv, men han har ikke noget ondt i sig, siger vil du beskrive kvinden, som inviterer Ekstra Bladet indenfor og beredvilli­gt fortæller om sin søn.

Bulgarsk og bosnisk ven

Den unge mand, der tilbragte sin første nat som mistænkt i bombe- sagen i arresten i Malmø, er født i Bulgarien og flyttede først med sin mor til Sverige i 2004.

Han var efter sin mors mening dygtig til at tilpasse sig og var ivrig fodboldspi­ller. En rask dreng.

Den unge mand har tre kammerater, som han er tæt på. Den ene svensk, den anden bulgarsk og den tredje bosnisk.

– Kan din søn været kommet i dårligt selskab?

– Det ved jeg ikke. Jeg ved ikke, hvad de lavede. Men de var meget sammen, konstatere­r hun.

En bombe? Det kan ikke passe.

Det er umuligt, at min søn er skyldig

 ?? PRIVATFOTO ?? Den 22- årige VVS- lærling af tyrkisk- bulgarsk oprindelse er mistænkt i forbindels­e med bombe- attentatet mod Skattestyr­elsen på Østerbro i København.
PRIVATFOTO Den 22- årige VVS- lærling af tyrkisk- bulgarsk oprindelse er mistænkt i forbindels­e med bombe- attentatet mod Skattestyr­elsen på Østerbro i København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark