Ekstra Bladet

Uenighed om alibi

-

Den anholdte 22- årige svenskers mor tøver lidt, da Ekstra Bladet spørger ind til, hvad den unge mand foretog sig i forbindels­e med bombe- attentatet mod Skattestyr­elsen i København.

– Tirsdag aften? Han var 100 procent sikkert i sin fars pizzeria. Hvorfor skulle han sprænge en bombe i København? Det må være en forfærdeli­g misforståe­lse, siger hun.

Tvivl om hans færden

Flere af naboerne i den lille soveby overværede politiets besøg. Ingen af dem har noget ufordelagt­igt at fortælle om familien.

– Jeg talte især med faren. Han var meget ’ trevlig’, siger en nabo, som ikke ønsker at stå frem med navn.

Ekstra Bladet har besøgt familiens restaurant i en nærliggend­e by. Den lukker klokken 20.30 og ligger halvanden times kørsel fra København.

Den unge mand kunne derfor sagtens efter fyraften være nået frem til Skattestyr­elsen i Nordhavn, hvor sprængstof­fet røg i luften klokken 22.15. Morens alibi holder derfor ikke nødvendigv­is.

Kort efter mødet med hende træffer vi den unge mands far uden for familiens rækkehus.

Tirsdag aften? Han var 100 procent sikkert i sin fars pizzeria

’ Han var hjemme’

Han parkerer en ny Skoda, stiger ud og understreg­er, at hans søn ’ aldrig har været i Danmark’, og at familien ikke har dansk- bulgarske slægtninge.

– Han kan ikke have været med. Jeg var syg, min søn og jeg var hjemme hos os den aften, da den bombe eksplodere­de. Mere har jeg ikke at sige, forklarer den tydeligt ulykkelige 46- årige mand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark