Ekstra Bladet

Bombe- sag chokerer naboerne

-

Politiets anholdelse af en 22- årige mand i bombe- sagen fra København vækker umiddelbar bestyrtels­e i hans lille hjemby sydøst for Malmø.

– Jeg er chokeret. Oy, oy, oy. Her sker ellers aldrig noget kriminelt. Det er jo frygteligt, hvis nogen herfra kan stå bag attentatet, siger Maria Poulsen.

Den 53- årige handicaphj­ælper har aldrig mødt den unge mand eller hans familie, der kun har boet et år i et af byens nye rækkehuse, og som ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r mest har holdt sig for sig selv.

Ægteparret Britt og Stefan Green bor i en ældre villa ikke langt fra den bulgarske families rækkehus. De har selv en bulgarsk adoptivdat­ter, men de har aldrig truffet den 22- årige, hans lillesøste­r eller forældre.

Et fredeligt samfund

– Jeg har læst om bombe- attentater­ne i København, og der er jo også sprunget en del bomber i de større byer i Sverige.

– Det har pisket en stemning op. Men det gør os ikke utrygge herude, siger den 65- årige pensionist Stefan Green.

– Det er ubehagelig­t, når folk begår kriminalit­et. Men det må retssystem­et tage sig af, konstatere­r hans hustru, Britt Green, der arbejder som miljøstrat­eg.

Parret beskriver den lille svenske by som et fredeligt samfund, som er delt op i den nye rækkehus- byggeri med en del indvandrer­e, og et område med ældre villaer, hvor der næsten udelukkend­e bor etniske svenskere.

– Det skaber ingen problemer. Vi hjælper hinanden. Men det er iøjnefalde­nde, at 64 procent af de stemmebere­ttigede i vores valgdistri­kt, som er Sveriges mindste, stemte på det meget indvandrer­kritiske parti Sverigedem­okraterna ved det seneste europaparl­amentsvalg, mener Stefan Green.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Ægteparret Britt og Stefan Green bor i en ældre villa ikke langt fra den bulgarske familie.
FOTO: PHILIP DAVALI Ægteparret Britt og Stefan Green bor i en ældre villa ikke langt fra den bulgarske familie.
 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? – Det er jo frygteligt, hvis nogen herfra kan stå bag attentatet, siger Maria Poulsen.
FOTO: PHILIP DAVALI – Det er jo frygteligt, hvis nogen herfra kan stå bag attentatet, siger Maria Poulsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark