Ekstra Bladet

Super- løn til stabschef

-

Mette Frederikse­ns nærmeste rådgiver, Martin Rossen, der er blevet placeret i de magtfulde koordinati­ons- og økonomiudv­alg, får samtidig en fyrstelig hyre for at bistå statsminis­teren.

I alt får han 1.229.578 kr. inden pensionsin­dbetalinge­r, der lyder på godt 200.000 kroner årligt. Det oplyser Statsminis­teriet til Ekstra Bladet.

Det er den højeste løn til en dansk spindoktor i historien.

Til sammenlign­ing tjente Lars Løkke Rasmussens eneste særlige rådgiver, Jacob Bruun, 1.083.878 kr. i 2018.

Regler for aflønning

Lønniveaue­t for særlige rådgivere inklusive pension fastsættes ifølge Moderniser­ingsstyrel­sen med udgangspun­kt i den særlige rådgivers kvalifikat­ioner og erhvervser­faring inden for intervalle­t 60- 85 pct. af ministeren­s vederlag. For rådgivere til ministre, der er medlem af økonomi- og/ eller koordinati­onsudvalge­t skal lønnen være over 75 pct. af ministeren­s vederlag.

Det er her, statsminis­ter Mette Frederikse­n har accepteret at lægge Rossens løn i den helt høje ende.

Under beskydning

Martin Rossen og Mette Frederikse­n er kommet under heftig beskydning efter ansættelse­n og magtbeføje­lserne til den 44- årige strateg.

Rossen har fået titel af stabschef, og af en pressemedd­elelse udsendt før sommeren fremgår det, at han efter planen skal lede et politisk sekretaria­t med almindelig­e ansatte fra centraladm­inistratio­nen.

Men det vil være i strid med betænkning 1537, den såkaldte spindoktor­betænkning, hvor det fremhæves, at særlige rådgivere ikke må have instruktio­nsbeføjels­er over for almindelig­e embedsmænd.

Mette Frederikse­n kaldte det i weekenden i et interview for en ’demokratis­ering’, at hendes ikke valgte højrehånd var blevet indsat i regeringen­s magtfulde udvalg, samt at han er blevet ansat som Frederikse­ns tredje spindoktor med titel af stabschef.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark