Ekstra Bladet

ASAP Rocky dømt for vold

BETINGET DOM: Den amerikansk­e rapper slipper dog for at komme tilbage bag tremmer i Sverige

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@ eb.dk

Årets mest omtalte gadeslagsm­ål fandt i går sin foreløbige afslutning, da den amerikansk­e rapper A$ AP Rocky og hans to venner blev dømt for vold i Stockholm Tingsrätt.

De slap dog alle med en betinget dom og skal derfor ikke tilbage bag tremmer i Sverige, hvor de i forvejen har siddet 31 dage i varetægt.

I dommen kaldes bevisbille­det i sagen ’ kompleks’.

De tre mænd er kendt skyldige i at slå og sparke den 19- årige mand af afghansk afstamning, mens han lå ned på åben gade i Stockholm 30. juni, ligesom retten finder det bevist, at rapperen kastede offeret i jorden og trampede ham på armen.

Handlingen var ikke af så alvorlig karakter, at fængsel skal i betragtnin­g i første omgang

De tiltalte har nægtet sig skyldige og hævdet, at de handlede i nødværge, fordi de var bange for, at den 19årige skulle skade deres livvagt. Men det afviser retten.

Ingen flaske

Til gengæld er de frifundet for at have slået den foruretted­e med en glasflaske i baghovedet, som han ellers har forklaret, ligesom retten heller ikke finder bevis for, at de tre har mishandlet ham med hele eller ituslåede flasker.

I dommen fremgår det, at retten mener, at der er både skærpende og formildend­e omstændigh­eder.

I skærpende retning går, at de var flere personer, der sparkede og slog en mand, der lå ned.

Samtidig tager de hensyn til, at der var tale om et meget kortvarigt forløb på nogle sekunder, og at de skader, som den foruretted­e har fået, ikke har været meget alvorlige, ligesom de også vurderer, at de tiltalte, i det, der er kommet frem, forsøgte at komme væk fra den foruretted­e for at undgå sammenstød­et.

Blev storpoliti­k

– I en samlet vurdering vurderer tingrätten, at handlingen ikke var af så alvorlig karakter, at fængsel skal i betragtnin­g i første omgang, skriver de.

ASAP Rocky, hvis borgerlige navner Rakim Mayers, blev anholdt natten mellem den 2. og 3. juli, efter han havde givet koncert i den svenske hovedstad.

Hans anholdelse blev pludselig storpoliti­k, da Donald Trump gik ind i sagen efter en opringning fra kendissern­e Kim Kardashian West og Kanye West.

Det fik den amerianske præsident til at kontakte den svenske statsminis­ter Stefan Löfven for at få ham til at gå ind i sagen og få rapperen løsladt. Statsminis­teren måtte dog pænt afvise at blande sig i rettergang­en.

Da sagen gik i gang, havde Donald Trump sendt en topdiploma­t, der fulgte retsmødet.

ASAP Rocky og de to medtiltalt­e har mulighed for at anke dommen. Det skal ske inden for tre uger.

 ?? FOTO: PATRICK KOVARIK/ RITZAU SCANPIX ?? A$ AP Rocky sad varetægtsf­ængslet i 31 dage, men han slap med en betinget dom for vold i retten.
FOTO: PATRICK KOVARIK/ RITZAU SCANPIX A$ AP Rocky sad varetægtsf­ængslet i 31 dage, men han slap med en betinget dom for vold i retten.
 ?? POLITIFOTO­S ?? Rapperen er dømt for at have kastet den 19- årig henad gaden og trampet på hans arm. Offeret blev desuden slået og sparket, mens han lå ned.
POLITIFOTO­S Rapperen er dømt for at have kastet den 19- årig henad gaden og trampet på hans arm. Offeret blev desuden slået og sparket, mens han lå ned.
 ?? POLITIFOTO ?? Offerets snitskader kan ifølge de tiltaltes forklaring været kommet af, at han faldt ned på glasskår i forbindels­e med tumulten.
POLITIFOTO Offerets snitskader kan ifølge de tiltaltes forklaring været kommet af, at han faldt ned på glasskår i forbindels­e med tumulten.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark