Ekstra Bladet

Hadprædika­nter må nu komme til Danmark

Fem personer er blevet fjernet fra myndighede­rnes forbudslis­te

-

Siden nytår er der kommet fem færre personer på listen over hadprædika­nter, der er nægtet indrejse i Danmark.

Det har fået flere opposition­spolitiker­e på banen, hvor blandt andre Dansk Folkeparti­s Peter Skaarup kræver svar fra udlændinge- og integratio­nsminister Mattias Tesfaye ( S).

Ministeren fortæller, at han som sådan ikke har haft noget at gøre med beslutning­en om, at de fem prædikante­r nu igen kan rejse til Danmark. Det ligger hos Udlændinge­styrelsen.

– Der kommer hele tiden folk af og på denne her liste. Og jeg kan desværre ikke konkret sige, hvorfor enkelte personer er røget af, siger Mattias Tesfaye.

– Men helt generelt er det afgjort grundet hensynet til den offentlig orden.

Sagen omhandler den såkaldte liste over hadprædika­nter, der er nægtet indrejse i Danmark. Den blev indført i slutningen af 2016 af Venstre, Socialdemo­kratiet, Dansk Folkeparti og Konservati­ve.

Afviser opblødning

Listen har til formål at afværge, at religiøse prædikante­r prædiker i Danmark, hvis deres holdninger kan føre til radikalise­ring eller på anden måde undergrave­r dansk lov eller danske værdier.

I starten af året var 19 personer på listen, men siden da er fem blevet fjernet. Mattias Tesfaye afviser, at der er sket ændringer siden regeringss­kiftet:

– Tre af dem, der er taget af listen, er taget af, mens Inger Støjberg ( V) var minister. To af dem efter jeg kom til. Så det er på ingen måde hverken en opblødning eller en ændring.

 ?? FOTO: LARS KRABBE/ RITZAU SCANPIX ?? Den muslimske prædikant Bilal Philips ( th.), der besøgte Nørrebro i 2017, er blandt dem, der tidligere har fået indrejsefo­rbud.
FOTO: LARS KRABBE/ RITZAU SCANPIX Den muslimske prædikant Bilal Philips ( th.), der besøgte Nørrebro i 2017, er blandt dem, der tidligere har fået indrejsefo­rbud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark