Ekstra Bladet

En håndsrækni­ng til fangevogte­rne

-

har vi debatteret, I ADSKILLIGE ÅR om det er en kommunal kerneopgav­e at oprette svømmebørn­ehold kun for brune piger, hvor mænd ikke må være i svømmehall­en samtidigt. Standpunkt­et fra tilhængern­e er som regel noget i stil med, at den gruppe af piger ellers aldrig – grundet deres familiers grove sociale kontrol – ville blive en del af foreningsl­ivet.

så i København i den heldiNU ER VI ge situation, at vi for ikke så længe siden har fået en ny borgmester fra Alternativ­et ( den sidste var ham der gik af, efter at han havde brugt en formue på at få en veninde til at indrette sit kontor med blandt andet noget, der lignede en gigantisk gokkesok, husker I nok).

borgmester har vi ikke DEN NYE hørt så meget til endnu, men her den anden dag fremkom Franciska Rosenkilde dog med en offentlig holdning over i Tante Berlingske. Hun opsummerer her ovenståend­e standpunkt­s-udlægning fornemt, og udvikler det en smule med blandt andet denne perle:

’ At tilbyde kønsopdelt svømning er for mig ikke at indsnævre de danske frihedside­aler. Det er at imødekomme forskellig­e borgeres præference­r. En håndsrækni­ng, der gør en forskel’.

altså, at i stedet STANDPUNKT­ET ER for at gøre noget ved, at de her piger er underlagt så voldsom en social kontrol, at selv meget unge piger ikke må være i en svømmehal, hvor der er mænd til stede, så vælger man i stedet at hjælpe familierne med at fastholde dem i segregatio­nen og som ofre.

HÅNDSRÆKNI­NG, som borgmeDEN steren omtaler, er altså ikke til pigerne, men til deres fangevogte­re.

Men hun har da sikkert ret i, at det gør en forskel – eksempelvi­s får fangevogte­rne bedre tid til at kontroller­e andre dele af deres døtres liv, hvis de kan uddelegere overvågnin­gen til kommunen i nogle timer hver uge.

De her piger fastholdes i et mentalt fængsel af deres familier, og hvorledes en borgmester nogensinde kan nå frem til, at løsningen på at den indespærri­ng er at støtte gerningsma­nden med at bygge fængslet større, så det bliver sværere at bryde ud af, er vanvittigt.

standpunkt er ikBORGMEST­ERENS ke et udtryk for tolerance, det er et udtryk for medvirken til social kontrol og intet andet.

Hvis borgmester­en nu faktisk kunne dokumenter­e, at når disse piger havde svømmet et par år, så ville forældrene pludseligt tillade, at de deltog i fælles aktivitete­r med drenge, at de fik lov til at gå i byen, at de måtte tage med på rusture eller deslige, så var der måske en pointe til hendes brug af skatteborg­ernes penge.

Eksempelvi­s får fangevogte­rne bedre tid til at kontroller­e andre dele af deres døtres liv, hvis de kan uddelegere overvågnin­gen til kommunen

undersøgel­se er det MEN EN SÅDAN vist aldrig lykkes nogle at lave, men kedelige fakta skal man selvfølgel­igt aldrig lade sig stoppe af.

For hvem ved, måske Danmark bliver de første, der kan bevise, at man godt kan udvikle frihed og trang til demokrati i familierne, hvis man blot hjælper med og finansiere­r at indespærre pigerne i et mentalt fængsel.

 ?? FOTO: SARA GANGSTED/ RITZAU SCANPIX ?? I mange år har man debatteret, om det er en kommunal opgave at oprette kønsopdelt­e svømmebørn­ehold for at fremme integratio­nen. NEJ, mener dagens debattør.
FOTO: SARA GANGSTED/ RITZAU SCANPIX I mange år har man debatteret, om det er en kommunal opgave at oprette kønsopdelt­e svømmebørn­ehold for at fremme integratio­nen. NEJ, mener dagens debattør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark