Ekstra Bladet

ALDI: Vi er dybt rystede

-

Det var discountkæ­den ALDI, der blev lokket til at købe nogle ton af det ommærkede laks, der blev solgt som billige kampagne- varer i april.

’ I maj blev vi kontaktet af Fødevarest­yrelsen og gjort opmærksomm­e på forholdene,’ skriver Kristian Jessen, kommunikat­ionschef i ALDI.

Stærkt kritisabel­t

’ Hos ALDI har vi klare og skrappe krav til, at alle vores fødevarele­verandører overholder de gældende regler og retningsli­njer for fødevarepr­oduktion, derfor stoppede vi allerede dengang samarbejde­t med den pågældende leverandør,’ fortsætter han.

Han understreg­er, at Prime Ocean ikke er fast leverandør til ALDI

’ Og vi har kun brugt dem få gange. Da fødevaresi­kkerhed er ekstremt vigtig for ALDI, foretager vi – udover producente­ns egne analyser – også selv en række analyser og kontroller på vores produkter.’

’ Netop dette produkt blev undersøgt af Eurofins i april i år, der fandt produktet ( stikprøver, red) fint – og helt uden spor af listeria,’ understreg­er han.

Det er klart, at vi ikke handler med dem mere

’ Efterfølge­nde har vi erfaret, at forholdene hos producente­n ifølge Fødevarest­yrelsen er stærkt kritisable.’

’ I ALDI er vi dybt rystede over de mange bøder og kritiske kontrolrap­porter, som producente­n har modtaget, og vi har været helt uvidende om de forhold hos leverandør­en, der nu er kommet frem i dagens lys. Det er klart, at vi ikke handler med dem mere.’

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark