Ekstra Bladet

123 sigtes for køb af narko

- FILIZ YASAR fy@ eb.dk

123 personer har modtaget et ubehagelig­t opkald fra Nordjyllan­ds Politi efter at have købt hash og kokain på en social medieside.

Handlen er foregået ved, at køber sendte en sms eller ringede til et oplyst salgsnumme­r.

Her kunne køber afgive bestilling og aftale tid og sted for levering med sælger. Herefter transporte­rede sælger stofferne hen til køber og varetog den endelige handel.

Ifølge Casper Jacobsen, politikomm­issær ved Nordjyllan­ds Politi, har salget ikke foregået på ’dark web’:

– Det er derimod et socialt medie, som folk uden yderligere teknisk kunnen har kunne tilgå, siger han. Han vil ikke oplyse hvilken specifik side, der er tale om.

Tilbød udbringnin­g

Nordjyllan­ds Politi blev allerede i februar i år opmærksom på en side på et socialt medie, hvor en ukendt person solgte stoffer og samtidig tilbød udbringnin­g.

Derfor satte politiet en efterforsk­ning i gang, som den 27. marts gjorde det muligt at anholde tre nordjyske mænd mellem 20 og 21 år. De mistænkes for at stå bag selve handlen på omtalte side.

Og det er dét arbejde, der nu er overstået og har ført til sigtelsern­e for de i alt 158 forhold, som altså er begået af 123 personer – både kvinder og mænd.

De sigtede er i alderen 1851 år og stammer primært fra Aalborg- området.

– Jeg er tilfreds med, at vi har fundet frem til de her 158 forhold i sagen. Det viser, at man heller ikke skal vide sig sikker, hvis man vælger at købe narkotika på de sociale medier. Der ’ patruljere­r’ vi også, siger politikomm­issær Casper Jacobsen i en pressemedd­elelse.

De 123 personer, der købte den på nettet, modtager bøder i størrelses­ordenen 2000- 12.000 kr.

 ?? FOTO: ANDERS AAGARD/ RITZAU SCANPIX ?? Sigtelsern­e er resultatet af intens efterforsk­ning siden anholdelse­n af tre mænd, der mistænkes for at stå bag en netside med salg af narko.
FOTO: ANDERS AAGARD/ RITZAU SCANPIX Sigtelsern­e er resultatet af intens efterforsk­ning siden anholdelse­n af tre mænd, der mistænkes for at stå bag en netside med salg af narko.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark