- GISLE THORSEN gisle@ eb.dk

FC København er endnu engang ene om at forsvare den danske ære i Europa.

Mestrene er eneste tilbagevær­ende danske hold, efter Brøndby og FC Midtjyllan­d torsdag aften helt som forventet sagde farvel til Europa efter svage præstation­er på udebane.

Begge klubber jagtede et mirakel, men var end ikke i nærheden og tabte deres opgør og kunne dermed heller ikke bidrage med danske point til det europæiske regnskab.

Brøndby havde tabt 2- 4 til Braga på Vestegnen, men kunne have fået en drømmestar­t i det nordvestli­ge Portugal.

Kamil Wilczek spillede i tredje minut Simon Hedlund fri, men svenskeren kiksede sin tæmning, og det endte i det rene ingenting.

Kavalkade af fejl

Måske en scoring kunne have rystet Braga, men i stedet begik Brøndby tidligt i opgøret en ny rystende fejl. Og som de blågule efterhånde­n burde have fundet ud af straffes den slags prompte.

Målmand Marvin Schwäbe lavede en noget satset aflevering, og Radosevic snorksov. João Palhinha var derimod lysvågen, snuppede bolden og passerede uden større problemer den tyske keeper.

Derfra stod der Braga på opgøret, og kort før pausen tæskede André Horta bolden ind bag Schwäbe.

De 144 medlevende Brøndby-fans kunne glæde sig over det gode vejr, men ikke ret meget andet. De overværede igen en kavalkade af personlige fejl og håbløst forsvarssp­il.

Halvvejs inde i 2. halvleg begik Anthony Jung et halvtyndt straffespa­rk. Schwäbe reddede Wilsons forsøg, men Paulinho fulgte op. Fem minutter før tid fik Brøndby dog en smule at glæde sig over, da indskifted­e Peter Bjur fik reduceret.

Har meget at lære

I Glasgow jagtede FC Midtjyllan­d det umulige.

De havde tabt 2- 4 i Herning og kom hurtigt bagud i det skotske. Alfredo Morelos gjorde igen det onde ved midtjydern­e, og Shevi Ojo fordoblede inden pausen Rangers’ føring.

Skotterne straffede FC Midtjyllan­d nådesløst, og der fortsatte efter pausen, da Morelos gjorde det til 3- 0. Evander fik lavet et trøstemål, men FC Midtjyllan­d har stadig meget at lære i Europa.

Nu må de ligesom Brøndby vente et år på at indløse lærepengen­e.

??  ??
 ?? FOTO: HUGO DELGADO/ EPA ?? Brøndbys Josip Radosevic ( tv) i duel med Bragas Murilo Costa.
 ?? FOTO: RUSSELL CHEYNE/ REUTERS ?? Rangers levenede ikke FC Midtjyllan­d mange chancer.