Ekstra Bladet

FLYDER STADIG MED GAMLE VARER

3. august afslørede Ekstra Bladet udpræget sjusk med gamle varer i Føtex, men den er stadig gal

- HELLE KASTHOLM HANSEN hka@ eb.dk

En hård leder på Ekstra Bladets bagside samt et forudgåend­e opslag i avisen 3.august med dokumentat­ion af udpræget sjusk ved 21 besøg i Føtex- butikker har stadig ikke fået Salling Groups flagskib til at indse, at fødevaresi­kkerhed er et begreb, der er kommet for at blive.

End ikke selv om Fødevarest­yrelsen ved samme lejlighed lovede, at det ville få konsekvens­er for Føtex i form at kontrolkam­pagner, hvis ikke butikskæde­n fik styr på de gamle varer.

Skimmel og mug

Tirsdag og onsdag besøgte Ekstra Bladets datojæger, Jan Olsen, Føtex på Fisketorve­t i København. Mængden af gamle varer i butikken var iøjnefalde­nde – og der var både sensible ferskvarer og mælkeprodu­kter blandt de 76 varenumre, han fandt ved første besøg.

Dagen efter tjekkede Ekstra Bladets datojæger så lige, om der ikke var blevet ryddet op, men det var der ikke. Næste dag kunne han finde 18 gamle varer samt en montre, der indeholdt sild, og som var møgbeskidt med skimmel og mug.

– Nu har jeg på vegne af Ekstra Bladet besøgt denne butik tre gange – bare i år. Første gang var i januar. Og der er ikke meget, som tyder på, at de indtil nu har haft fokus på at få ryddet op i de gamle varer. Det er en besynderli­g mangel på respekt over for kunderne, at Føtex på den måde ignorerer fødevaresi­kkerheden, konstatere­r Jan Olsen og tilføjer, at han onsdag efter sit tredje besøg kunne konstatere, at der pludselig blev sendt ansatte ud til hylderne for at tjekke varer.

Føtex beklager

Ekstra Bladet har talt med varehusche­fen for Føtex på Fisketorve­t, Claes Hougaard, og han siger, at han kun kan lægge sig fladt ned.

– Vores systemer har svigtet over en længere periode, og jeg indrømmer, at det er flovt, at der skal artikler i Ekstra Bladet samt flere datojægerb­esøg til, før vi får rettet op. Vores basiskontr­ol har ikke været god nok, så vi har taget fat nu for at sikre, at det bliver rettet op. Jeg må erkende, at det er via Ekstra Bladets besøg, at vi er blevet opmærksomm­e på, at vores

Vores systemer har svigtet – over en længere periode

rutiner ikke kører, som de skal. Men nu arbejder vi på at finde løsninger, erklærer Claes Hougaard.

Vores kontrol har svigtet

Han indrømmer også, at det ikke ser kønt ud, at man kan finde mug og skimmel ude i butikken blandt madvarerne.

– Igen må jeg sige, at vores kontrol har svigtet. Rengøringe­n har ikke været, hvad den burde på det område, og det er naturligvi­s utilfredss­tillende for kunderne. Også her skal vi blive bedre. Det er simpelthen en svipser, mener Føtex- chefen.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Stram op
Fødevarest­yrelsen advarer om, at det kan resultere i en kontrolkam­pagne, hvis Føtex ikke strammer op i sine butikker.
FOTO: JONAS OLUFSON Stram op Fødevarest­yrelsen advarer om, at det kan resultere i en kontrolkam­pagne, hvis Føtex ikke strammer op i sine butikker.
 ??  ?? Ekstra Bladet 3. august.
Ekstra Bladet 3. august.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark