Ekstra Bladet

Indkaldte til desperado- møde

-

Lars Løkkes overlevels­eskamp kom onsdag aften til udtryk ved, at han med ultrakort varsel indkaldte Venstres forretning­sudvalg til et telefonmød­e.

Det skete med en pludselig og for flere kilder overrasken­de telefonopr­ingning fra Venstres landsorgan­isation.

Mødet var sat til at vare beskedne 30 minutter, men endte med at trække ud i op mod to en halv time med ’ ekstrem dårlig stemning’, som flere kilder formulerer det.

Det var selve ledelsen af Venstre – det krakelered­e såkaldte formandska­b – som var til debat på dette ekstraordi­nære møde i forretning­sudvalget iværksat af Lars Løkke Rasmussen.

– Jeg kan bekræfte, at mødet konkludere­de, at vi har Lars Løkke som formand for Venstre og Kristian Jensen som næstforman­d. Og Lars Løkke, han er Venstres formand, og vi har en næstforman­d, som hjælper ham i alle sammenhæng­e med at lede det her parti, siger medlem af forretning­sudvalget Peter Gæmelke.

Løkkes hårde taktik

Forud for mødet havde Lars Løkke sendt en mail til medlemmern­e af udvalget. Her beklager V-formanden, at folketings­gruppen først fik fordelt poster i sensommere­n. Det har givet postyr og ’ fnidder’, hvilket eks- statsminis­teren beklagede.

Flere centrale kilder i Venstre, som ønsker at være anonyme af hensyn til deres egen politiske fremtid, fortæller, at Lars Løkke også brugte hårdhænded­e metoder for at få opbakning.

Formanden stod bag en runde, hvor hver enkelt i det 24 store udvalg ’skulle godtgøre, om vedkommend­e bakkede op om det siddende formandska­b’. Ja eller nej til Løkke og Jensen.

Taget på sengen og med armen vredet om på ryggen fik Lars Løkke sin opbakning fra et flertal i udvalget.

Også Kristian Jensen, Venstres næstforman­d, melder nu om god ro og orden i Venstre- toppen.

Taget på sengen og med armen vredet om på ryggen fik Lars Løkke sin opbakning fra et flertal i udvalget

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark