Ekstra Bladet

Betjent fik hash i hovedet

- FILIZ YASAR fy@ eb.dk

Man skulle tro, at det var hårdt nok at være fængselsbe­tjent i disse dage. Men spørger man Kim Winther Kristensen, der har sin daglige gang i Jyderup Fængsel, kræver jobbet nu endnu mere bevågenhed:

– Idet jeg gik ind, blev jeg ramt af noget hårdt. Det var en hård bold lavet af gaffatape og med en sten indeni sammen med 30 gram hash og 10 gram kokain, siger Kim Winther Kristensen til fagbladet Fængselsfu­nktionæren.

Både klumper med hash, men også flasker med spiritus ryger op over hegnet, og det har fået fængselsbe­tjentene til at anvende yderligere sikkerheds­udstyr i form af cykelhjelm­e.

– Dagen efter jeg blev ramt, tog en kollega og jeg cykelhjelm­e på, når vi gik ud i gården til de indsatte. Det var selvfølgel­ig lidt for sjov, men også for at udtrykke, at vi har fået nok, uddyber Kim Winther Kristensen til Fængselsfu­nktionæren

Bekymring

Over for Ekstra Bladet udtrykker formanden for Fængselsfo­rbundet, Bo Yde Sørensen, bekymring for de mange flyvende genstande:

– At nogen forsøger at kaste stoffer og alkohol ind til de indsatte er selvfølgel­ig noget, som vi ikke kan have. Folk har i tide og utide altid prøvet at smugle alt muligt ind, men at det kan være til fare for de ansattes ve og vel, kigger vi på med stor alvor.

Kan koste dyrt

Bo Yde Sørensen fortæller, at det heller ikke hjælper på situatione­n, når der er skåret så kraftigt ned på bemandinge­n af fængselsbe­tjentene i forvejen:

– Selvom cykelhjelm- tricket var mere ment som en gimmick, er det lige så meget en måde, hvorpå medarbejde­rne kan skærme sig selv for eventuelle arbejdsuly­kker på. For dét ville nemlig koste dyrt i sidste ende, siger Bo Yde Sørensen.

 ?? FOTO: JOACHIM ADRIAN ?? En hård bold lavet af gaffatape og med en sten indeni sammen med 30 gram hash og 10 gram kokain blev kastet ind over et hegn til de indsatte.
FOTO: JOACHIM ADRIAN En hård bold lavet af gaffatape og med en sten indeni sammen med 30 gram hash og 10 gram kokain blev kastet ind over et hegn til de indsatte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark