Ekstra Bladet

Jacob fik skalle af motorcykli­st

- JONAS SKOV NIELSEN skov@ eb.dk

En almindelig arbejdsdag udviklede sig onsdag middag voldsomt ubehagelig­t for kørelærer Jacob Svane, der var ude med en elev i sin skolevogn ved Klampenbor­g nord for København.

Da lærer og elev kørte over en lille bro mellem Tårbæk og Klampenbor­g, lagde Jacob Svane mærke til, at der kørte en motorcykli­st bagved og slingrede.

– 100 meter længere henne ad vejen overhaler motorcykli­sten i et sving med dårligt udsyn og dobbelt optrukne linjer. Min elev har første køretime på offentlig vej, og han bliver meget forskrække­t. Det er virkeligt hasarderet kørt, så jeg dytter med hornet, jeg har i min side, fortæller Jacob Svane om episoden.

Vi skal bare væk

Men det skulle Jacob aldrig have gjort.

Motorcykli­sten trækker op på siden af skolevogne­n.

– Han truer os voldsomt, og det ender med, at han kører op foran bilen, så jeg må bremse, og han tvinger os til standsning. Han stiger af sin motorcykel, og her tænker jeg, at vi bare skal væk, fortæller Jacob Svane til Ekstra Bladet.

Men den hidsige motorcykli­st kaster sig ind foran bilen, før de kan køre væk, så Jacob sammen med sin elev er fanget i bilen.

– Jeg hopper så ud og forsøger at tale med ham. Men det virker, som om det bare slår klik for ham. Jeg forsøger at forklare ham, at jeg er på arbejde, at jeg har en elev med. Her vælger han at nikke mig en skalle, mens han har hjelm på. Herefter jagter motorcykli­sten mig rundt om bilen, forklarer Jacob Svane.

Imens Jacob Svane bliver jagtet rundt om skolevogne­n af den voldelige motorcykli­st, kører flere biler forbi, mens hans chokerede elev inde i bilen febrilsk forsøger at kontakte politiet. Heldigvis for Jacob Svane blander personer fra en nærliggend­e parkerings­plads sig, og kørelærere­n undgår dermed formentlig at blive udsat for mere vold.

Jacob Svane har efterfølge­nde anmeldt sagen til politiet og været omkring skadestuen.

Forsvandt

Jacob Svane har efterfølge­nde anmeldt sagen til politiet og været omkring skadestuen

Han fortæller sin historie for at sætte fokus på danskernes opførsel over for hinanden i trafikken.

– Jeg har heldigvis ikke oplevet noget lignende, men jeg har flere gange oplevet, at jeg sammen med en elev har fået fingeren eller er blevet dyttet voldsomt ad, siger kørelærere­n.

Motorcykli­sten forsvandt efterfølge­nde fra stedet, men Nordsjælla­nds Politi oplyser, at man har en formodning om, hvem han er.

 ?? PRIVATFOTO ?? Kørelærer Jacob Svane blev overfaldet i trafikken.
PRIVATFOTO Kørelærer Jacob Svane blev overfaldet i trafikken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark