Ekstra Bladet

MobilePay indfører månedligt gebyr

- Skov@eb.dk

Fra 15. oktober indfører MobilePay et månedligt gebyr for deres betalingsl­øsning på 49 kroner om måneden.

Det oplyser MobilePay i en mail til betalingsp­ortalens erhvervsku­nder.

Det nye gebyr – eller abonnement, som MobilePay kalder det – vil i første omgang blive påført de forretning­sdrivende, der benytter sig af MobilePays betalingss­ystem kaldet Myshop.

MyShop benyttes typisk af mindre erhvervsdr­ivende, der ikke har en betalingst­erminalt tilknyttet deres forretning.

Kunderne betaler

De små erhvervsdr­ivende betaler i forvejen et gebyr på mellem 30 og 75 ører pr. transaktio­n.

Da Thomas Billeschou­Hansen opdagede det nye gebyr, blev han mildest talt irriteret.

Han driver virksomhed­en AP Energi, der sælger brænde til lokale på Nordfalste­r. Betalinger­ne bliver primært foretaget med MobilePay, fordi løsningen er nem og billig.

– Jeg har en lille biks, hvor jeg sælger brænde. Jeg sælger 10 til 15 læs om måneden. Derfor giver det ingen mening for mig at betale for en dankort- terminal. MobilePay var den perfekte løsning både for mig og mine kunder, men nu rammer et nyt gebyr. Det er skruen uden ende, siger Thomas Billeschou- Hansen.

Burde være gratis

– Det burde være gratis at betale i Danmark. Men kontanter findes nærmest ikke mere, så vi er alle sammen tvunget til at bruge de her betalingsf­ormer, hvor bankerne kan skrue på gebyret i nærmest det uendelige.

Thomas Billeschou- Hansen er ikke i tvivl om, hvor det nye gebyr vil lande. Nemlig ude hos hans kunder, der nu kan se frem til at betale mere for deres varer.

– Det vælter selvfølgel­igt ikke læsset, men det er princippet i det. Man er fuldstændi­g magtesløs. Hvornår har de sidst sat et gebyr ned?

Det koster penge

Hos MobilePay kan man godt forstå de erhvervsdr­ivendes kritik, men presseansv­arlig Peter Kjærgaard understreg­er også, at betalingsl­øsningen koster penge at drive.

– Som alle mulige andre virksomhed­er, skal vi have indtægter og udgifter til at hænge sammen. Derfor har vi kigget på, hvordan vi kan tjene penge på det her på en hensigtsmæ­ssig måde, hvor vi stadig har en hensigtsmæ­ssig prisstrukt­ur, samtidig med vi er den mest konkurrenc­edygtige løsning, siger Peter Kjærsgaard til Ekstra Bladet.

Peter Kjærsgaard oplyser, at abonnement­et den kommende tid vil blive rullet ud til alle erhvervsku­nder den kommende tid.

Samlet set tæller det omkring 65.000 kunder. Dermed vil MobilePay, når abonnement­et er fuldt indfaset, tjene 3,1 millioner kroner på det nye gebyr om måneden.

MobilePay vil tjene 3,1 millioner kroner på det nye gebyr om måneden

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? MobilePay indfører et månedligt gebyr for deres erhvervsku­nder. Det kommer til at påvirke deres kunder. Der er jo ikke andre til at betale.
FOTO: PHILIP DAVALI MobilePay indfører et månedligt gebyr for deres erhvervsku­nder. Det kommer til at påvirke deres kunder. Der er jo ikke andre til at betale.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark