Ekstra Bladet

Aarhus Fremad vil være fan- ejet

- NIKOLAJ HØIER nik@ eb.dk

I en mail til klubbens fans bedyrer 2. divisionsk­lubben Aarhus Fremad, at man vil blive ’ Danmarks første fan- ejede og fan- ledede klub’.

Selvom der er tale om ejerskab, er klubben fra Jyllands hovedstad ikke på pengejagt, forklares der videre i mailen.

Over for Ekstra Bladet uddyber bestyrelse­smedlem i Aarhus Fremad ApS Jesper Blicher Dahl, at man på et møde 27. august vil fremlægge hele den storstiled­e plan.

– Hvad er det for et projekt, I har sat i søen?

– Jamen, det afhænger af, hvordan det bliver taget imod. Til mødet vil vi fortælle om vores tanker, og så håber vi, at vi får god opbakning fra vores fans, siger han.

– Det, vi vil, er at sikre, at vores fans får indflydels­e på klubbens udvikling. Det, der er vigtigt i klubben, er, at vi trækker læsset sammen.

– Når I siger, at den skal være fan- ejet, hvad vil det så sige?

– At de får ejerskab i klubben og bliver en del af ledelsen. Altså bestyrelse­sposter.

– Ejerskab igennem aktier eller hvad?

– Det vil vi snakke om den 27., men det er en del af oplægget, siger Jesper Blicher Dahl, der holder kortene tæt ind til kroppen frem mod mødet.

Heller ikke, hvad der skal til for at blive medejer af Aarhus Fremad, kan han uddybe.

– Det diskuterer vi mere om på mødet. Det afhænger af opbakninge­n. Vi har strukturen, og det er den, som vi vil præsentere.

Aarhus Fremad har tradition for at have en relativ stabil fan- base i forhold til, at klubben endnu er placeret i 2. division.

– Mener I, at der er kommet for lang afstand mellem bestyrelse og folk på lægterne?

– Det synes jeg egentlig ikke. Vi er en klub, hvor man møder hinanden i øjenhøjde, uanset om man er bestyrelse, sponsor eller fan, siger Jesper Blicher Dahl.

– Men samtidig er det vigtigt, at vi bevarer det. Vi har prøvet at tænke vores klub på en måde, og hvordan det i så fald skulle være.

Vil man gå ind i Aarhus Fremad som ejer, skal det være lysten, der driver værket og ikke pengene. Således fremgår det af sidste års regnskab, at man havde et overskud på mere end en halv million, og alle pengene blev brugt til at nedbringe klubbens store gæld til omkring en million kroner.

Aarhus Fremad har tidligere været i Superligae­n. Sidst var i sæsonen 1998/1999.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Aarhus Fremad har tradition for at have en relativt stabil fan- base i forhold til, at klubben endnu er placeret i 2. division.
FOTO: CLAUS BONNERUP Aarhus Fremad har tradition for at have en relativt stabil fan- base i forhold til, at klubben endnu er placeret i 2. division.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark