Ekstra Bladet

BØRN BLIVER STJERNER

Park skateboard­ing kommer på programmet til næste sommers OL i Tokyo – her udgør helt unge piger en stor del af favoritfel­tet

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@ eb.dk

Det er ikke alder og erfaring, der kommer til at præge park skateboard­ingfeltet, når discipline­n næste år kommer på det olympiske program i Tokyo.

For flere af de formentlig kommende deltagere i kvindernes – eller pigernes – konkurrenc­e er helt unge. 12 af verdensran­glistens 20 bedste er således teenagere – eller endnu yngre.

Listen toppes af amerikansk­e Brighton Zeuner på 15 år, men klikker man sig lidt nedad, dukker flere deciderede børn op.

Ti- årig fik sølv

Ti- årige Kokona Hiraki fra Japan er eksempelvi­s ikke fremmed for at vinde medaljer ved store konkurrenc­er. I sommer vandt hun sølv ved X Games i Minneapoli­s – en konkurrenc­e, der blev vundet af hendes 13årige landsmand Misugu Okamoto.

Lidt længere nede på verdensran­glisten optræder den 11- årige brite Sky Brown, der på trods af en sen indtræden i kvalifikat­ionen også ligger til at skulle deltage ved OL.

– Jeg vil gerne være en, der inspirerer andre piger. Forhåbentl­ig, hvis jeg kommer til OL, kan de se mig udføre vilde tricks, og så vil de tro på, at de også kan udføre dem, siger Sky Brown til Kyodo News.

Olympisk rekord

Den 11- årige brite har en japansk mor og bor i Japan. Derfor vil det også være specielt for hende at deltage ved OL i Tokyo. Men faktisk er det mere andre parametre, der fylder for hende, afslører hun.

– Konkurrenc­e- elementet er ikke altafgøren­de. Jeg er ligeglad med, om jeg

Det ville være fantastisk, hvis jeg kom med til OL, men det er lige meget for mig. Jeg vil bare have det sjovt

vinder eller taber.

– Jeg er med for at have det sjovt. Det ville være fantastisk, hvis jeg kom med til OL, men det er lige meget for mig. Jeg vil bare have det sjovt, siger hun.

Alt andet lige kan netop park skateboard­ing måske byde på en olympisk rekord. Den yngste OL- guldvinder gennem tiderne var nemlig den amerikansk­e udspringer Marjorie Gestring, der vandt guld ved legene i Berlin i 1936. Hun var 13 år og 268 dage gammel, da det skete.

 ?? FOTO: SEAN M. HAFFEY/ AFP/ RITZAU SCANPIX ?? Flyvende
Kokona Hiraki er en af de allerbedst­e – hun er bare ti år gammel.
FOTO: SEAN M. HAFFEY/ AFP/ RITZAU SCANPIX Flyvende Kokona Hiraki er en af de allerbedst­e – hun er bare ti år gammel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark