Ekstra Bladet

Aftalte angreb på Kristian Jensen

V- FORMAND LARS LØKKE var – ifølge flere Venstrefol­k – en del af koordineri­ngen, da Claus Hjort Frederikse­n angreb Venstres næstforman­d, Kristian Jensen

- KRISTIAN BRÅRUD LARSEN JONAS SAHL JAMES KRISTOFFER MILES Trods beklagelse, så svingede Claus Hjort alligevel pisken over næstforman­den kbl@ eb.dk, sahl@ eb.dk, jkm@ eb.dk

Venstre- nestor Claus Hjort og formand Lars Løkke trak sig til side på Venstres sommergrup­pemøde.

Næstforman­d Kristian Jensen skulle have en over nakken, og de to V- spidser koordinere­de derfor de stokkepryg­l, som Claus Hjort skulle stå for ganske kort efter foran hele folketings­gruppen.

Sådan lyder det fra en lang række kilder i Venstre, som har hørt om episoden, da et medlem af Kristian Jensen- lejren – ifølge kilderne – tilfældigv­is overhørte samtalen gennem et vindue.

Kort efter på sommergrup­pemødet krævede Claus Hjort, at Kristian Jensen trak sig fra alle sine poster i Venstre.

Illoyal opførsel

Claus Hjort Frederikse­n mente, at næstforman­den havde opført sig illoyalt over for formanden. Det skyldes, at næstforman­den – i et interview i Berlingske – havde undsagt formandens tanker om en SV- regering.

Adskillige Venstrefol­k på tværs af fløjene i det borgerkrig­s- ramte parti har derfor den opfattelse, at partiforma­nden Løkke var en del af angrebet på næstforman­d Jensen.

Samtidig har Venstrefol­k i folketings­gruppen bidt mærke i, hvordan Kristian Jensen som det første tog ordet og kom med en beklagelse på sommergrup­pemødet.

Flere så det som et forsøg på at tage luften ud af det foreståend­e angreb, som næstforman­den – via smuglytter­en – vidste var på vej.

Trods beklagelse, så svingede Claus Hjort alligevel pisken over næstforman­den på gruppemøde­t.

Koordineri­ngen mellem Claus Hjort og Lars Løkke ophørte dog – ifølge flere Venstre- kilder – i kølvandet på det kaos, som har hersket i partiet i sensommere­n.

’ Desperat Løkke’

En håndfuld helt centrale Venstre- folk – også fra Løkkes egen fløj – oplyste torsdag til Ekstra Bladet, at de vil have gjort rent bord og give partiet en helt ny start uden hverken Lars Løkke Rasmussen eller Kristian Jensen i front.

Det har Lars Løkke angiveligt også hørt på Venstres vandrør, og derfor indkaldte en ’desperat’ Løkke til et møde i forretning­sudvalget ifølge flere kilder.

Formålet var, at skabe opbakning til formand og næstforman­d i Venstre. Løkke har ifølge flere kilder indset, at også han er i fare for at ryge ud af Venstretop­pen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Claus Hjort Frederikse­n, Lars Løkke Rasmussen eller Kristian Jensen.

 ??  ??
 ??  ?? Aftalt spil
En lang række kilder i Venstre fortæller om, at Claus Hjort og Lars Løkke stak hovederne sammen på Venstres sommergrup­pemøde. Her skulle de have aftalt, hvordan Næstforman­d Kristian Jensen skulle have en over nakken. ARKIVFOTO: JENS DRESLING
Aftalt spil En lang række kilder i Venstre fortæller om, at Claus Hjort og Lars Løkke stak hovederne sammen på Venstres sommergrup­pemøde. Her skulle de have aftalt, hvordan Næstforman­d Kristian Jensen skulle have en over nakken. ARKIVFOTO: JENS DRESLING
 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Balladen i Venstre har betydet, at flere og flere i partiet vil have skiftet både Lars Løkke og Kristian Jensen ud.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX Balladen i Venstre har betydet, at flere og flere i partiet vil have skiftet både Lars Løkke og Kristian Jensen ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark