Ekstra Bladet

Vi bør gøre som Trump

-

Nu er der stort hurlumhej omkring præsident Donald Trumps besøg i september, hvor gadedrenge­n Karsten Hønge ( SF) er helt i front.

Trump er gået til valg på en lidt utradition­el politik og vandt valget. Han arbejder benhårdt på at gennemføre den politik, han lovede før valget, og hans stab består udelukkend­e af voksne mennesker, der har prøvet at tjene deres egne penge uden for det politiske liv – i modsætning til vores politikere, der kommer direkte fra skolen og bliver levebrødsp­olitikere fra dag et og som svigter vælgerne gang på gang. Så snart de har sat sig i Folketinge­t foran deres mobiltelef­oner, så har de glemt alt hvad de lovede før valget.

Trump driver USA som verdens største forretning, hvor Socialdemo­kratiet gerne ser Danmark som verdens største socialkont­or. Og Trump forsøger at skabe balance i samhandlen med Kina, hvad der er sund fornuft, og det kan de røde partier ikke kan lide. De vil jo have røde tal på bundlinjen.

I EU køber vi dobbelt så meget fra Kina, end Kina køber fra EU. Underskudd­et var i 2018 det største nogensinde, det må være derfor, socialiste­rne er begyndt at elske EU. Tyskland er det eneste land i EU, der har overskud på samhandel med Kina, hvor de danske politikere står ude på sidelinjen og glor dumt, selvom handelsund­erskuddet mellem Danmark og Kina voksede sig rekordstor­t i 2018.

EU burde kæmpe sammen med Trump, så ville problemet være løst på få måneder. Det ville Kina ikke kunne holde til i ret lang tid, men på grund af Tysklands store overskud, vil de ikke være med. Mogens Ibsen Løvsangerv­ej Væggerløse

 ?? FOTO: NICHOLAS KAMM/ RITZAU SCANPIX ?? Mogens Ibsen roser Donald Trumps handelspol­itik i forhold til Kina.
FOTO: NICHOLAS KAMM/ RITZAU SCANPIX Mogens Ibsen roser Donald Trumps handelspol­itik i forhold til Kina.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark