Ekstra Bladet

Opholdsfor­bud til rockerlærl­ing

- LINETTE KRØGER JESPERSEN

En 33- årig hangaround til Bandidos må ikke komme i visse dele af Brøndby og Rødovre Kommune og alle Bandidos’ klubhuse i Danmark i fire år og seks måneder fra endelig dom.

Det har Højesteret netop fastslået i en principiel dom.

Den 33-årige rockerhang­around er den første, der er dømt efter nye regler, hvor rocker- bandemedle­mmer kan idømmes forbud mod at opholde sig i bestemte kommuner.

Manden, der er forlovet og har en søn på næsten et år, blev sidste år idømt to et halvt års fængsel i Østre Landsret for besiddelse af en skarpladt pistol på en parkerings­plads nær Bandidos- støttegrup­pen Mexigangs klublokale­r i Brøndby.

Samtidig blev han idømt et opholdsfor­bud til et område i de to kommuner, som udelukkend­e var det Højesteret tog stilling til.

Forebygge kriminalit­et

Den 33- årige ville frifindes for opholdsfor­buddet, subsidiært at det blev afgrænset til et mindre område, så han eksempelvi­s stadig havde mulighed for at tage S- toget og tage i svømmehall­en Vestbadet med sin søn.

Anklagemyn­digheden gik efter en skærpelse af landsrette­ns dom, så det gjaldt hele Brøndby kommune foruden alle Bandidos’ klubhuse.

Højesteret stadfæsted­e Østre Landsrets dom med enkelte ændringer.

I forholdt til det generelle forbud mod at komme i alle Bandidos’ klubhuse skriver Højesteret i dommen, at de lægger vægt på, at forbuddet skal forebygge, at den dømte genoptager sine kriminelle aktivitete­r i tilknytnin­g til Bandidos ved at skifte til en anden afdeling.

 ??  ?? Den 33- årige blev taget med pistolen tæt på Mexigangs klublokale­r. Højesteret har konkludere­t, at det havde relation til hans tilknytnin­g til Bandidos.
Den 33- årige blev taget med pistolen tæt på Mexigangs klublokale­r. Højesteret har konkludere­t, at det havde relation til hans tilknytnin­g til Bandidos.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark